Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hertl asistoval u jediné branky San Jose

New York - Útočník Tomáš Hertl si připsal přihrávku u jediné branky San Jose, které prohrálo v Nashvillu 1:4 a v druhém kole play-off NHL vede už jen 2:1 na zápasy. Tampa Bay si vynutila na ledě New York Islanders gólem z poslední minuty základní hrací doby prodloužení, v němž o její výhře 5:4 rozhodl Brian Boyle. Lightning otočili stav série na 2:1 stejně jako St. Louis, které přestřílelo Dallas 6:1.

Tomáš Hertl
zdroj: AP autor: Marcio Jose Sanchez

San Jose v letošním play-off poprvé venku prohrálo, přestože vstřelilo první gól. Patrick Marleau si Hertlovu přihrávku trochu ukopl, ale využil laxnosti obou beků Nashvillu, puk dojel a brankáře Pekku Rinneho ošálil hezkým blafákem. Domácí ale ve druhé i třetí třetině dali po dvou gólech. Obrat odstartoval James Neal, na něhož navázali Shea Weber, Colin Wilson a Filip Forsberg.

"Nemůžete vyhrát pokaždé. Tohle je play-off, série se klidně může protáhnout do sedmého utkání. Odehráli jsme slušný zápas, rozhodly speciální formace," řekl trenér San Jose Peter DeBoer po duelu, v němž Nashville využil dvě přesilovky. Stejný počet proměnil dohromady v předchozích devíti zápasech v play-off.

Navíc na rozdíl od minulých dvou utkání se San Jose neinkasovali Predators v oslabení. "Tohle jsme potřebovali zlepšit. Je to úplně jiný zápas, když skórujete v přesilové hře a naopak soupeřovy výhody ubráníte," podotkl Neal, autor jedné z tref Nashvillu.

Boyle rozsekl v New Yorku vyrovnaný duel v čase 62:48 šťastnou trefou. K útočníkovi Tampy Bay se odrazila od zadního hrazení nepřesná střela Victora Hedmana a ve skórování do poloprázdné branky mu už nezabránil ani český bek Marek Židlický, který mu byl v tu chvíli na ledě nejblíže. Kouč Islanders se po utkání zlobil na rozhodčí, že pár sekund předtím neodpískali střelci vítězné branky faul na Thomase Dickeyho, který zůstal ležet a nemohl pokračovat ve hře.

"Trefil ho přímo do hlavy, měl by za to být suspendován. To jsou přesně ty údery, které chceme z hokeje vymýtit. A rozhodčí se jen dívali. Je to frustrující," uvedl Jack Capuano. Jeho protějšek mu ale oponoval. "Kolik bylo v zápase hitů? 70, 80? A řekl bych, že patnáct z nich bylo ještě horších," reagoval trenér Tampy Bay Jon Cooper, který v zápase po tvrdém střetu přišel na chvíli o Jonathana Drouina.

Talentovaný mladík se do utkání později vrátil a po jeho asistenci vyrovnal v poslední minutě Nikita Kučerov, který je se sedmi trefami nejlepším střelcem play-off. "(Drouin) je bojovník. Povzbudilo nás, že se vrátil. Hra bez brankáře s ním nebo bez něho je obrovský rozdíl. Skvěle v téhle situaci tvoří hru a má velkou zásluhu na tom, že jsme tam, kde jsme," řekl gólman Tampy Ben Bishop.

V překvapivě jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání v St. Louis, které sice jako první inkasovalo, ale ve 24. minutě už vedlo nad Dallasem 4:1 a zápas bez problémů dovedlo do vítězného konce. Na kanonádě se podíleli dvěma góly David Backes a Alexander Steen, zatímco Vladimir Tarasenko zaznamenal branku a dvě asistence.

"Minule jsme ve třetí třetině malinko polevili (ztratili vedení 3:1, nakonec vyhráli v prodloužení) a to jsme tentokrát nechtěli dopustit. Neustále jsme hráli aktivně, tlačili je a útočili," komentoval výši skóre útočník St. Louis Troy Brouwer. "Byl to pravděpodobně náš nejlepší výkon v letošním play-off," uvedl Backes.

Dallas tentokrát nasadil od začátku brankáře Anttiho Niemiho, který předchozí duel dochytal. Jenže po třech gólech z 12 střel byl už v úvodu druhé části střídán. "To nebylo o gólmanech. Pustili jsme je do obrovských šancí. Chyba byla v nás," prohlásil obránce Dallasu Alex Goligoski.

2. kolo play-off NHL:

Východní konference - 3. zápas:

NY Islanders - Tampa Bay 4:5 v prodl. (1:1, 1:1, 2:2 - 0:1)
Branky: 8. a 43. Bailey, 35. Leddy, 52. Clutterbuck - 20. Callahan, 29. Hedman, 44. Naměstnikov, 60. Kučerov, 63. Boyle. Střely na branku: 39:41. Diváci: 15.795. Hvězdy zápasu: 1. Boyle, 2. Hedman (oba Tampa Bay), 3. Bailey (NY Islanders). Stav série: 1:2.

Západní konference - 3. zápasy:

Nashville - San Jose 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky: 26. Neal, 35. Weber, 47. Wilson, 56. Forsberg - 14. Marleau (Hertl). Střely na branku: 25:27. Diváci: 17 163. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. Weber, 3. Neal (všichni Nashville). Stav série: 1:2.

St. Louis - Dallas 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)
Branky: 6. a 39. Steen, 17. a 59. Backes, 23. Brouwer, 24. Tarasenko - 5. Sceviour. Střely na branku: 39:26. Diváci: 19 323. Hvězdy zápasu: 1. Steen, 2. Tarasenko, 3. Backes (všichni St. Louis). Stav série: 2:1.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články