Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Havlát po dvou zápasech nečekaně končí v St. Louis

St. Louis - Hokejista Martin Havlát skončil v St. Louis po pouhých dvou odehraných zápasech NHL. Český útočník nečekaně požádal klub o uvolnění z osobních důvodů a generální manažer Doug Armstrong mu vyhověl. Čtyřiatřicetiletý forvard zároveň požádal o respektování soukromí a k celé záležitosti se on ani klub nebudou blíže vyjadřovat.

Martin Havlát
zdroj: ČTK/AP/Julio Cortez

Havlát si přitom vysloužil v předním klubu současné NHL dvoucestný kontrakt, který podepsal začátkem měsíce po úspěšně zvládnuté desetidenní zkoušce. Smlouva mu při působení v hlavním týmu zaručovala 600 000 dolarů za sezonu.

Hned premiéru proti New Jersey, kde strávil minulý ročník, Havlát ozdobil při výhře 2:0 vítězným gólem. Na ledě pobyl přes 14 minut, při porážce 3:6 s newyorskými Rangers v dalším utkání už však pouze polovinu. V rozhovoru pro deník St. Louis Post-Dispatch mezi oběma duely ale nic nenasvědčovalo tomu, co bude následovat. "Pořád tu hru miluju. Chci hrát hokej a být součástí toho všeho. Už to pro mě nikdy nebude o penězích, ale jen o tom, abych mohl hrát a užívat si tu zábavu s klukama. Je to vždy trochu jiné, když přicházíte do nového týmu, ale pořád je to jen hokej," uvedl Havlát.

Mimo hru je navíc další útočník Steve Ott a Blues tak mají v současnosti na soupisce pouze 12 zdravých útočníků. Seniorský a juniorský mistr světa z roku 2000 uspěl s hledáním angažmá na tuto sezonu na druhý pokus. V přípravném kempu se neúspěšně pokoušel prosadit do kádru Floridy. V NHL dosud odehrál Havlát za Ottawu, Chicago, Minnesotu, San Jose, New Jersey a St. Louis 790 zápasů, ve kterých nasbíral 594 bodů (242+352). V 75 startech v play-off přidal 52 bodů díky 21 gólům a 31 asistencím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články