Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Havlát končí v San Jose, klub s ním dál nepočítá

Los Angeles - Útočník Martin Havlát nebude pokračovat ve svém angažmá v San Jose. Generální manažer Sharks Doug Wilson řekl, že klub s třiatřicetiletým českým hráčem již nepočítá. Havlát má se San Jose kontrakt ještě na rok, který mu zaručuje příjem šest milionů dolarů.

Martin Havlát se raduje se spoluhráči
zdroj: AP autor: Paul Sakuma

San Jose po vydařené základní části NHL prohrálo v prvním kole play-off s Los Angeles 3:4, přestože úvodní tři zápasy vyhrálo. Vedení klubu následně oznámilo, že přijdou změny. Vedle Havláta Žraloci nepočítají ani se sedmatřicetiletým obráncem Danem Boylem, kterému skončila smlouva.

Havlát přišel do San Jose před třemi lety z Minnesoty výměnou za Danyho Heatleyho. V týmu se ale i vinou řady zranění výrazně neprosadil. V průběhu tří sezon odehrál 127 zápasů v základní části, ve kterých vstřelil 27 branek a přidal 40 asistencí. V play-off zasáhl do osmi duelů (2+1), letos proti Los Angeles dostal šanci jen jednou.

San Jose nejspíš Havláta z posledního roku smlouvy vyplatí. Teoreticky ho může i vyměnit do jiného klubu, což však vzhledem k vysokému kontraktu není moc pravděpodobné. Wilson řekl, že má možnosti, jak seniorského i juniorského mistra světa z roku 2000 z týmu vyřadit, a jedna z nich je vyplacení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články