Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hájek uzavřel nový roční kontrakt s New York Rangers, ovšem dvoucestný

Po Filipu Hronkovi podepsal nový kontrakt v NHL další český bek. Libor Hájek se jako chráněný volný hráč dohodl na nové roční dvoucestné smlouvě s New York Rangers. Třiadvacetiletý účastník letošního mistrovství světa v Rize si podle webu CapFriendly.com vydělá v případě pobytu v prvním týmu 874 125 dolarů, na farmě by bral 70 000 dolarů.

Libor Hájek v dresu New York Rangers
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Franklin II

Hájkovi skončil po minulé sezoně tříletý nováčkovský kontrakt. V uplynulém ročníku si ve zkrácené sezoně NHL připsal ve 44 zápasech čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. Začal ji v extralize v dresu Komety Brno a v 10 duelech zaznamenal dvě přihrávky. Při svém premiérovém startu na velké mezinárodní akci v červnu na šampionátu v Rize nasbíral v osmi utkáních tři body za gól a dvě asistence.

Rangers Hájka získali v únoru 2018 z Tampy Bay v rámci výměny za obránce Ryana McDonagha a útočníka J.T. Millera. Do týmu Rangers zamířili spolu s ním útočníci Vladislav Naměstnikov a Brett Howden. Klub z Manhattanu převzal od Lightning také právo výběru v prvním a druhém kole draftu.

Tampa Bay draftovala Hájka v roce 2016 v druhém kole na 37. pozici. Z Komety odešel už o rok dříve a strávil tři sezony ve WHL, kde nejdříve nastupoval za Saskatoon a potom za Reginu. Účastník dvou mistrovství světa osmnáctek a jednoho světového šampionátu dvacítek má na kontě v NHL celkem 77 utkání a 10 bodů za tři branky a sedm asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články