Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Gudas si po faulu na Kučerova dva zápasy nezahraje a přijde o část platu

Tohle hodně přehnal. Radko Gudas z Philadelphie dostal trest na dva zápasy za ošklivý faul na nejproduktivnějšího hráče NHL Nikitu Kučerova z Tampy. Osmadvacetiletý obránce, který je známý tvrdou hrou, přijde během nucené absence téměř o 82 tisíc dolarů z platu (asi 1,8 milionu Kč), částka bude převedena do podpůrného hráčského fondu.

Radko Gudas
zdroj: ČTK/AP/ autor: Matt Slocum

K incidentu došlo ve třetí třetině úterního zápasu, který Tampa vyhrála 5:2. Gudas v souboji s Kučerovem zvedl hokejku a trefil s ní soupeře ze strany do obličeje. "Ačkoliv souhlasíme s Gudasovým tvrzením, že rána nebyla nijak přehnaně silná nebo prudká, byl to úmyslný zákrok," zdůvodnila rozhodnutí disciplinární komise.

Gudas se v NHL provinil už poněkolikáté. V minulé sezoně dostal desetizápasový trest za seknutí ležícího útočníka Winnipegu Mathieua Perreaulta do krku. Sezonu 2016/17 zase zahájil až po stopce na šest duelů, kterou si vysloužil za naražení na hrazení Austina Czarnika v přípravném utkání. V aktuálním ročníku nasbíral v 58 zápasech 49 trestných minut, v kanadském bodování má 13 bodů za dva góly a jedenáct asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články