Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Gudas překvapoval. Taková dělovka od červené se vidí málokdy

Philadelphia – Řízný bek Radko Gudas odehrál proti Columbusu svůj nejlepší zápas v NHL. Po dlouhatánské odmlce v NHL skóroval, a to hned dvakrát. Zvláště jeho první trefa zvedla diváky ze sedadel – brankáře Curtise McElhinneyho překvapil ranou od červené čáry.

Radko Gudas slaví gól
zdroj: ČTK/AP

"Nemůžu říci, že bych čekal, že to projde. Ale jsem za to rád, byl to skvělý pocit," řekl Gudas, který vstřelil gól po 66 utkáních. "Ani se mi nechce věřit, že tak dlouho neskóroval. Přitom má jednu z nejtvrdších střel, jakým jsem kdy čelil. S Michalem Neuvirthem jsme ho žádali, aby v tréninku trochu ubral, protože to bolí, když vás trefí. Klidně vám může zlomit ruku," řekl na adresu Gudasových střel brankář Steve Mason, který výhru Flyers podpořil 19 zákroky a připsal si čtvrtou nulu v sezoně.

Gudas měl v tomto ročníku až do soboty na kontě šest bodů za asistence v 57 duelech a jen jednou v NHL nasbíral maximálně dva body (v březnu 2014 proti Pittsburghu za dvě nahrávky). Osobní rekord překonal pražský rodák v prostřední části, kdy asistoval u gólu Sama Gagnera na 3:0. A to nebylo vše. Pětadvacetiletý obránce uzavřel se štěstím skóre, když se jeho střela odrazila od brusle bránícího Ryana Murryaho do branky.

"Na to jsme čekali celý rok," komentoval kouč Philadelphie Dave Hakstol nečekaný Gudasův příspěvek. "Je to něco, co se mi předtím ještě nepovedlo. Cítím se úžasně," reagoval český bek, jehož jméno se objevilo ve středu ve výběru národního týmu na Světový pohár. Gudas dal dvě branky poprvé od roku 2011, kdy hrál na farmě v Norfolku.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články