Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Gáborík zařídil hattrickem výhru Rangers nad Bostonem

New York - Slovenský útočník Marián Gáborík se ve středečním utkání hokejové NHL zasloužil hattrickem o výhru New Yorku Rangers nad Bostonem 4:3 v prodloužení. Gáborík nejprve dvakrát skóroval v první třetině a zařídil pro svůj tým vedení 2:0. V úvodní minutě nastaveného času pak vstřelil vítězný gól, když vypíchl puk v obranném pásmu, protáhl se až před brankáře Raska a nadvakrát ho překonal.

Radost hokejistů Rangers
zdroj: AP autor: Kathy Willens

"Víc než samotné výhry si dnes cením toho, jak jsme se k ní dopracovali," prohlásil po utkání trenér Rangers John Tortorella, jehož týmu vyšla odveta za sobotní porážku 1:3 na ledě Bostonu. "V předchozích dvou zápasech nám v naší hře scházela spousta věcí. Dnes už jsme v mnoha směrech podali daleko lepší výkon," pochvaloval si Tortorella po prvním vítězství v sezoně.

Boston naopak po dvou výhrách poprvé nezískal oba body, ale Bruins brali i zisk toho jednoho. "Po sedmi minutách jsme prohrávali 0:2, takže je skvělé, že jsme se z toho dokázali dostat a utkání vyrovnat," řekl Milan Lucic, který ve 33. minutě srovnal na 2:2. Asistenci u jeho trefy si připsal David Krejčí, jediný český hráč, který se ve čtyřech středečních zápasech zapsal do statistik.

Třemi góly se kromě Gáboríka blýskl také Steve Sullivan z Phoenixu, díky němuž Kojoti rozstříleli Columbus 5:1 a rovněž si připsali první vítězství v sezoně. O další dvě branky se postaral obránce Oliver Ekman-Larsson. Povedený zápas odehrál v dresu domácích obránce Zbyněk Michálek, který byl na ledě u tří vstřelených gólů.

V sestavě naopak zcela chyběli krajané Martin Hanzal a Rostislav Klesla, kteří se zranili v nedělním zápase s Chicagem. Na marodku Phoenixu navíc přibyl brankář Mike Smith, který musel v polovině první třetiny střídat kvůli nespecifikovanému zranění v dolní části těla. Náhradník Jason LaBarbera ale týmovou jedničku spolehlivě zastoupil a z 22 střel inkasoval pouze jednou.

První škobrtnutí potkalo Tučňáky z Pittsburghu, kteří po dvou výhrách na ledě soupeřů nezvládli domácí premiéru a podlehli 2:5 Torontu. Dvěma góly a jednou asistencí se na úspěchu Maple Leafs podílel James van Riemsdyk, který v létě přišel jako posila z Philadelphie.

Právě jeho si den před zápasem pozval na pohovor trenér Randy Carlyle a diskutoval s ním jeho slabší výkonnost. A útočník si jeho rady zřejmě vzal k srdci. "Samozřejmě je skvělé, když s hráčem řešíte, co by mohl dělat lépe, a on v dalším utkání udělá tři body," konstatoval Carlyle. "Ale není to o tom, že bych ho předtím nějak kritizoval. Spíš jsem se ho snažil motivovat a pomoct mu k lepšímu výkonu. A on to vzal."

Zisk dvou bodů po dvou porážkách konečně oslavili i hokejisté Vancouveru, kteří v duelu s Calgary sice ztratili vedení 2:0, nakonec ale zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Penaltový rozstřel rozhodl v páté sérii útočník Zack Kassian, jenž ve druhé třetině navíc otevřel skóre utkání.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Pittsburgh - Toronto 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Branky: 19. Malkin, 28. Crosby - 27. a 35. Van Riemsdyk, 24. MacArthur, 46. Grabovskij, 59. Bozak. Střely na branku: 30:24. Diváci: 18 641.

Phoenix - Columbus 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Branky: 28., 45. a 51. Sullivan, 36. a 56. Ekman-Larsson - 26. Tjutin. Střely na branku: 42:26. Diváci: 8 355.

Vancouver - Calgary 3:2 po nájezdech (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky: 27. a rozh. nájezd Kassian, 29. Raymond - 32. Tanguay, 37. Bäcklund. Střely na branku: 36:36. Diváci: 19 810.

New York Rangers - Boston 4:3 v prodloužení (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)
Branky: 5., 7. a 61. Gáborík, 34. Pyatt - 22. Marchand, 33. Lucic (KREJČÍ), 56. Horton. Střely na branku: 33:29. Diváci: 17 200.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články