Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Eliáš a Palát vstřelili čestný úspěch New Jersey a Tampy Bay

New York - Útočník Patrik Eliáš byl jediným střelcem New Jersey, které podlehlo doma Washingtonu 1:4. Další čestný úspěch zaznamenal v sobotních utkáních NHL Ondřej Palát při porážce Tampy Bay 1:3 s Columbusem. Jediná branka Montrealu, který prohrál v Dallasu 1:4, padla po přihrávkách Tomáše Plekance a Jiřího Sekáče.

Adam Henrique slaví branku s Patrikem Eliášem
zdroj: ČTK/AP autor: Bill Kostroun

Eliáš, jenž se stejně jako Jaromír Jágr vrátil do sestavy Devils po jednozápasové absenci, vyrovnal v desáté minutě z dorážky na 1:1. Capitals ale v prostřední části dvěma góly opět odskočili a domácí si v závěrečném dějství při vlastní přesilovce vyslechli od svých fanoušků bučení. Osmou porážku Devils z posledních deseti zápasů stvrdil soupeř gólem do prázdné branky při power play.

"Samozřejmě tohle nechcete nikdy slyšet," komentoval Adam Henrique reakci publika, které rovněž ironicky slavilo při zmíněné nepovedené přesilovce i to, že se Devils dostali do útočného pásma. Právě hru ve své aréně potřebují zlepšit, neboť zde vyhráli jen tři z deseti utkání. "To je základ. Pokud doma nezačneme vítězit a nebudeme tu mít výbornou bilanci, do play-off se nedostaneme," doplnil trenér New Jersey Peter DeBoer.

Palát při osmé trefě v sezoně zakončil střelou z mezikruží pohlednou a rychlou kombinaci Tampy Bay a stanovil v předposlední minutě konečnou podobu výsledku proti Columbusu. Frýdecko-místecký rodák připravil o čisté konto brankáře Sergeje Bobrovského, který byl díky 33 úspěšným zásahům vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Po třech týdnech si zachytal Michal Neuvirth. Šestadvacetiletý gólman kryl 34 střel a držel až do závěrečné sirény naději Buffala na bodový zisk, jenže Sabres nakonec prohráli na ledě Floridy 2:3. U vítězné branky si připsal asistenci Tomáš Fleischmann. Při této akci měl český gólman smůlu, protože po výborném zákroku do něho narazil spoluhráč Tyler Myers a neumožnil mu patřičně zasáhnout proti střele Nicka Bjugstada. "Byla to nešťastná situace. Navíc se puk odrazil přímo k jejich hráči," mrzelo Myerse.

Mezi hvězdy zápasu se v sobotu jako jediný český hráč dostal Milan Michálek. Tomu původně rozhodčí připsali jednu z branek Ottawy, ale údaj byl dodatečně změněn na asistenci, neboť opakované záběry odhalily ještě teč Davida Legwanda. Šlo o vyrovnávací trefu Senators na 1:1, ale nakonec hosté po porážce 2:3 v Pittsburghu zůstali bez bodu.

Rozhodující gól vymyslel v předposlední minutě krásným pasem Sidney Crosby, který se odpoutal od Jakuba Voráčka v tabulce produktivity. Český útočník totiž nebodoval při výhře Philadelphie 2:1 na ledě obhájce titulu Los Angeles. Oba hráče ale v čele kanadského bodování vystřídal Tyler Seguin, jenž režíroval vítězství Dallasu 4:1 nad Montrealem dvěma góly a asistencí. "Víc střílím než v minulých sezonách, kdy jsem se snažil ještě vylepšit akce přihrávkami," řekl Seguin, jenž je s 21 góly i nejlepším střelcem v soutěži.

Mezi náhradníky v sobotu zůstal David Pastrňák, protože podle trenéra Bostonu Clauda Juliena nyní tým potřeboval po sérii neúspěšných výsledků (pět proher ze šesti zápasů) zkušenější hráče. Sázka se mu vyplatila, Bruins vyhráli 5:2 v Arizoně.

Trochu neplánovaně získal první výhru v sezoně Martin Brodeur. Kanadský gólman, který se upsal St. Louis v průběhu tohoto týdne, se postavil do branky po první třetině za stavu 0:3 a nakonec s týmem zvítězil na ledě New Yorku Islanders 6:4.

"Změna brankářů nás nakopla. A spokojený jsem i se svým výkonem. Předvedl jsem pár solidních zákroků, abych nás udržel ve hře, a pak jsme dali několik důležitých gólů," uvedl dvaačtyřicetiletý gólman a bývalá jednička New Jersey, za něž vychytal za více než dvacet roků 688 vítězství. "Nejsem zvyklý nastupovat z lavičky, ale musím si na tuto novou roli zvyknout," dodal Brodeur.

Výsledky:

Pittsburgh - Ottawa 3:2, NY Islanders - St. Louis 4:6, Los Angeles - Philadelphia 1:2, Toronto - Vancouver 5:2, Detroit - NY Rangers 3:2, Florida - Buffalo 3:2, New Jersey - Washington 1:4, Nashville - Chicago 1:3, Dallas - Montreal 4:1, Arizona - Boston 2:5, Tampa Bay - Columbus 1:3 a Calgary - San Jose 2:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články