Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Dvořák si otevřel střelecký účet v Anaheimu, Havlát pomohl potopit Minnesotu

New York – Netrvalo dlouho a Anaheimu se začíná vyplácet angažmá Radka Dvořáka. Útočník, který ještě v půlce března působil ve Švýcarském Davosu, otevřel skóre utkání proti Dallasu a nasměroval Ducks k výhře 5:2. Branku si připsal i Martin Havlát, jenž přidal ještě asistenci a pomohl San Jose k vítězství 4:2 nad Minnesotou. 

Radek Dvořák se raduje se spoluhráči z prvního gólu
zdroj: Getty Images

Šestatřicetiletý Dvořák podepsal smlouvu s Ducks v březnu po skončení sezony ve švýcarské lize a v novém působišti už poprvé skóroval. Hosté nastoupili premiérově bez Jaromíra Jágra po jeho výměně do Bostonu a neodvrátili třetí porážku za sebou.

"Není lehké porážet týmy, které prošly rozsáhlými hráčskými změnami. Ze zkušenosti vím, že když postavíte nové hráče, zejména mladé, hrají s daleko větším nasazením," uvedl trenér Anaheimu Bruce Boudreau. "Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Jejich kádr teď prošel velkou obměnou a mají v něm hodně mladých hráčů, kteří se chtějí ukázat. Proto mě těší, jak jsme to zvládli," uvedl Dvořák, jenž loni hrál právě za Dallas.

Proti bývalým spoluhráčům se prosadil ve 12. minutě, když ho křížnou přihrávkou od pravého mantinelu našel Ryan Getzlaf úplně volného před brankou. "Byla to nádherná přihrávka. Je to jeden z nejlepších nahrávačů v lize, a když jsem viděl, že má kotouč, snažil jsem se jen uvolnit," řekl na adresu kapitána Anaheimu, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Anaheim - Dallas 5:2 (1:0, 2:0, 2:2) Branky: 12. Dvořák, 32. Selänne, 37. Palmieri, 51. Getzlaf, 60. Cogliano - 43. Cole, 59. MacDermid. Střely na branku: 27:25. Diváci: 15.165. 

Havlát změnil bezbrankový stav utkání s Minnesotou už po 94 sekundách hry střelou z levého kruhu. Vedení Sharks pak navýšil skvělým sólem Dan Boyle, jenž si dojel za branku pro vyhozený kotouč a individuální akci, při níž projel celé kluziště, zakončil bekhendovou kličkou. Domácí o dvoubrankový náskok přišli během 25 sekund ve 31. minutě, ale v dalším průběhu jim ho vrátili Joe Thornton a T.J. Galiardi po Havlátově přihrávce. San Jose zvítězilo pošesté v řadě a vystoupalo v Západní konferenci z deváté na pátou příčku.

San Jose - Minnesota 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) Branky: 2. Havlát, 6. D. Boyle, 35. J. Thornton, 47. Galiardi (Havlát) - 31. Coyle, 31. Heatley. Střely na branku: 33:33. Diváci: 17.562. 

Čerstvé posily New York Rangers měly lví podíl na výhře 6:1 nad Pittsburghem. Ryan Clowe přispěl dvěma góly a Derick Brassard s Johnem Moorem, kteří byli součástí výměny za Mariána Gáboríka do Columbusu a k týmu se připojili jen 15 minut před rozbruslením, se trefili jednou.

"Jen jsem si s každým potřásl pravicí a řekl jim, ať si zápas užijí. Na víc nebyl čas. Bylo to, jako když přivedete své děti na hokej a už máte zpoždění," řekl trenér Rangers John Tortorella. "Chtěl jsem tu dobře začít a dostat se brzy do pohody. A šlo to dobře," pousmál se Clowe, jenž ve 28 letošních zápasech za San Jose neskóroval.

Brassard a Moore dorazili těsně před zápasem. "Ani jsem nestihl z toho znervóznět. Ještě jsem byl rozrušený z loučení se spoluhráči a všeho okolo," řekl Brassard, který ke gólu přidal i tři přihrávky. Lídr Východní konference Pittsburgh bez zraněného Sidneyho Crosbyho po sérii 15 výher ztratil druhý zápas za sebou. Všech šest branek inkasoval Marc-Andre Fleury, Tomáš Vokoun zůstal na střídačce.

New York Rangers - Pittsburgh 6:1 (3:0, 2:1, 1:0) Branky: 15. a 32. Clowe, 11. B. Boyle, 13. McDonagh, 22. Brassard, 50. Moore - 23. Dupuis. Střely na branku: 39:27. Diváci: 17.200. 

Jakub Voráček se podílel gólem a asistencí na obratu Philadelphie, která proti Montrealu otočila z 2:3 na 5:3. Český útočník asistoval u vítězné trefy a v poslední minutě zpečetil do prázdné branky třetí výhru Flyers v řadě. Hostující Tomáš Plekanec kvůli potížím v dolní části těla odstoupil ve druhé třetině. "Jakmile jsme ztratili Plekance, vypadalo to, jako bychom ztratili koncentraci a nebyli jsme schopni ji získat zpět," uvedl trenér Montrealu Michel Therrien.

Philadelphia - Montreal 5:3 (0:1, 2:2, 3:0) Branky: 25. Couturier, 36. Gagne, 55. Simmonds, 57. Gustaffson (Voráček), 60. Voráček - 14. Jemelin, 37. Prust, 37. Desharnais. Střely na branku: 34:17. Diváci: 19.882. 

Hokejisté Calgary utržili na vlastním ledě výprask 2:8 od Edmontonu. Domácí už po šesti minutách hry vedli po brankách Matta Stajana 2:0, pak soupeř ještě do přestávky vyrovnal, jenže další třetiny Edmonton vyhrál shodně 3:0. Hlavními strůjci kanonády byli Taylor Hall, jenž si připsal gól a čtyři asistence, a Ryan Nugent-Hopkins. Ten měl o jednu přihrávku méně. Aleš Hemský asistoval u jednoho gólu.

Calgary - Edmonton 2:8 (2:2, 0:3, 0:3) Branky: 3. a 6. Stajan - 24. a 59. Jakupov, 50. a 58. Eberle, 10. Gagner, 13. Ryan Whitney, 28. Hall, 30. Nugent-Hopkins (Hemský). Střely na branku: 21:39. Diváci: 19.289. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články