Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Duely v Číně patřily Bostonu. Bruins porazili Calgary i podruhé

Asijské turné zvládli hokejisté Bostonu na jedničku. Po vítězství v přípravném utkání v Šen-čenu proti Calgary 4:3 na nájezdy uspěli i v Pekingu. Zaskvěl se dvougólový kanadský útočník Jake DeBrusk a přispěl k výhře 3:1 poté, co proměnil i vítězný nájezd v sobotu.

Utkání Bostonu s Calgary v Číně
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Schiefelbein

Za Boston hráli stejně jako v úvodním duelu obránce Jakub Zbořil a útočník David Pastrňák, tedy oba čeští zástupci, kteří se s Bruins do Asie vydali. Forvard Michael Frolík v barvách Calgary dostal na rozdíl od prvního klání volno.

Skóre otevřel v 19. minutě DeBrusk, který se dostal sám před Mikea Smithe a úspěšně zakončil. Flames se dočkali vyrovnání pouhé tři vteřiny před koncem druhé části, kdy po návratu z trestné lavice ujel Sean Mohanan a překonal Tuukku Raska.

Je nám líto, video expirovalo.
Boston si v Číně poradil s Calgary i podruhé

V 46. minutě vrátil Bostonu vedení po akci Jakoba Forsbacka-Karlssona opět DeBrusk, který se trefil zblízka k levé tyči. Výsledek pečetil 75 sekund před koncem při power-play Calgary do prázdné branky Kevan Miller.

V Číně se kluby NHL představily premiérově už loni, kdy Los Angeles s Vancouverem sehrály rovněž v rámci přípravy duely v Šanghaji a Pekingu.

Pastrňák si desetidenní výlet do Číny pochvaloval. "Snad jsme se tady i trošku líp poznali. Máme v týmu některé nové tváře. Byla to dobrá zkušenost," řekl Pastrňák, který si během pobytu užíval se spoluhráči i při prohlídce pamětihodností.

"Strávili jsme tu společně deset dní. Místo toho, abychom po tréninku jako obvykle jeli domů, měli jsme šanci společně navštívit třeba Velkou čínskou zeď. Bylo fajn, že jsme mohli takto utužit partu," dodal Pastrňák.

Přípravný zápas v Pekingu před startem NHL:

Boston - Calgary 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky: 19. a 46. DeBrusk, 59. K. Miller - 40. Monahan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články