Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dostál vychytal Anaheimu přestřelku s Columbusem, Nečasův gól k výhře Caroliny nevedl

Lukáš Dostál vychytal v NHL proti Columbusu 38 zákroků a pomohl Anaheimu k výhře 7:4. Trefil se Martin Nečas, jeho Carolina ale padla 2:5 v Torontu. Jakub Vrána přispěl svou druhou asistencí v sezoně k výhře St. Louis 5:2 ve Washingtonu.

Lukáš Dostál
zdroj: ČTK/AP autor: Jae C. Hong

Anaheim čtyřikrát ztratil jednobrankové vedení. Columbus nenašel odpověď až na trefu Maxe Jonese z úniku v 58. minutě. Zbývající dva góly padly při hře hostů bez brankáře. K hlavním strůjcům úspěchu Ducks patřil obránce Scott Harrington, který skóroval dvakrát. Blue Jackets jsou po San Jose druhým týmem, který už nemá ani teoretickou šanci na postup do play-off.

"Během sezony to bylo nahoru dolů. Potkalo nás mnoho výpadků, museli jsme se také vypořádat s nepřízní osudu," shrnul Mike Sillinger dosavadní průběh ročníku. Tým například postrádal kvůli otřesu mozku Jakuba Voráčka, který odehrál jen 11 utkání (1+5), než ho klub vyměnil do Arizony.

Dostál vychytal čtvrtou výhru v jedenáctém startu sezony od úvodní minuty. Za inkasované branky nemohl. Při první jej překonal zblízka mezi betony Nick Blankenburg, v další gólové akci zakončil Boone Jenner rychlý protiútok střelou pod horní tyč. Poté Columbus dvakrát udeřil v přesilové hře. První využil Cole Sillinger, který na hranici brankoviště usměrnil puk po chytré přihrávce za záda českého gólmana. Patrik Laine vyrovnal na 4:4 z dorážky.

"Naše hra vypadala celkem dobře, sehráli jsme pěkné akce. Rozhodla jedna chyba v závěru," konstatoval trenér Columbusu Brad Larsen. Jeho svěřenci přestříleli Anaheim 42:38.

Carolina prohrávala 0:2 a 1:3, než se zapsal mezi střelce Nečas. Český útočník snížil v polovině utkání na 2:3 střelou z pravého kruhu k bližší tyči a připsal si 26. gól sezony. Odchovanec Komety Brno ale o chvíli později nezpracoval ve středním pásmu přihrávku a z přečíslení dva na jednoho se prosadil podruhé v utkání Zach Aston-Reese.

"Některé góly jsme jim darovali, nenadřeli se na ně. Pustili jsme je do několika přečíslení, která skončila v naší síti. Mají jeden z nejlepších útoků v lize, takové chyby nemůžete dělat," zlobil se trenér Caroliny Rod Brind'Amour.

St. Louis položilo základ úspěchu v úvodních dvou třetinách, po kterých vedlo i díky dvěma brankám Sammyho Blaise 4:0. Druhý gól týmu připravil Vrána, který vyslal do sólového úniku Jordana Kyroua. Český útočník nasbíral v dresu Blues od výměny z Detroitu pět bodů (4+1) v šesti utkáních.

Washington, který ztrácí pět bodů na poslední postupovou příčku, ještě ve třetí třetině snížil brankami Martina Fehérváryho a Nicklase Bäckströma na 2:4. Při risku bez gólmana ale zpečetil Brayden Schenn výhru St. Louis. "Nemáme prostor pro ztrátu, je proto nešťastné, že jsme tenhle zápas nezvládli. Pokud se nerozjedeme, sezona nám může rychle skončit," uznal útočník Washingtonu Conor Sheary.

St. Louis nastoupilo bez brankářské jedničky Jordana Binningtona, který dostal dvouzápasový trest za úder vyrážečkou do hlavy protihráče. Zastoupil ho Joel Hofer, který zlikvidoval 32 střel ve svém prvním startu v sezony a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. "Samozřejmě jsem byl nejistý, chytám celý rok v AHL. Ale kluci přede mnou hráli velmi dobře a drželi je mimo nebezpečné pozice. Je to skvělý pocit, že jsme vyhráli," řekl Hofer.

Owen Tippett svým prvním hattrickem v NHL zařídil výhru Philadelphie 5:2 nad Buffalem. Hokejisté Sabres prohrávali už po dvou třetinách 0:4, ztratili osmý z posledních deseti zápasů a na postupovou osmičku mají ve Východní konferenci manko šesti bodů.

NHL:

Philadelphia - Buffalo 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
Branky: 16., 34. a 46. Tippett, 24. Farabee, 39. J. van Riemsdyk - 43. a 60. Olofsson. Střely na branku: 22:38. Diváci: 18 051. Hvězdy zápasu: 1. Tippett, 2. Hayes, 3. T. DeAngelo (všichni Philadelphia).

Toronto - Carolina 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Branky: 3. a 35. Aston-Reese, 13. Marner, 18. Matthews, 49. Rielly - 15. Skjei, 31. Nečas. Střely na branku: 24:34. Diváci: 18 607. Hvězdy zápasu: 1. Järnkrok, 2. Aston-Reese, 3. Samsonov (všichni Toronto).

Washington - St. Louis 2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
Branky: 46. Fehérváry, 58. Bäckström - 2. a 35. Blais, 25. Kyrou (Vrána), 30. Kapanen, 59. B. Schenn. Střely na branku: 34:22. Diváci: 18 573. Hvězdy zápasu: 1. Hofer, 2. Blais (oba St. Louis), 3. Fehérváry (Washington).

Anaheim - Columbus 7:4 (2:2, 1:1, 4:1)
Branky: 15. a 60. Harrington, 4. Zegras, 24. Comtois, 43. Terry, 58. M. Jones, 60. R. Strome - 11. Blankenburg, 20. Jenner, 37. Sillinger, 47. Laine. Střely na branku: 38:42. Lukáš Dostál odchytal za Anaheim celý zápas, inkasoval čtyři branky ze 42 střel a úspěšnost zásahů měl 90,5 procenta. Diváci: 13 475. Hvězdy zápasu: 1. M. Jones, 2. Terry, 3. Harrington (všichni Anaheim).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články