Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další rána pro Boston. Pastrňák zmešká po nucené operaci start nové sezony

Po otevření trhu s volnými hráči přišli o klíčového obránce Toreyho Kruga, který podepsal dlouhodobou smlouvu se St. Louis Blues, nyní se budou muset obejít alespoň v začátku příštího ročníku NHL také bez hvězdného českého útočníka. Boston Bruins nemohou počítat s Davidem Pastrňákem při startu nové sezony, rekonvalescence po operaci kyčle si vyžádá pět měsíců.

David Pastrňák z Bostonu v utkání NHL
zdroj: ZUMA autor: Anthony Nesmith

Pastrňák podstoupil zákrok 16. září, Boston Bruins o něm ale informovali až nyní. Nová sezona NHL by kvůli koronavirové pandemii měla začít netradičně až v lednu.

V uplynulém ročníku se stal Pastrňák nejlepším střelcem NHL. V základní části předčasně ukončené kvůli koronaviru dal 48 gólů stejně jako ruský kanonýr Alexandr Ovečkin z Washingtonu a společně získali Maurice "Rocket" Richard Trophy. Čtyřiadvacetiletý rodák z Havířova si vylepšil osobní rekord i 47 asistencemi ze 70 zápasů.

O start NHL zřejmě přijde i další bostonská opora Brad Marchand. Kanadský útočník absolvoval rovněž v polovině minulého měsíce operaci kýly, ze které by se měl zotavit za čtyři měsíce.

Aktuálnímu dění v NHL se věnoval Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články