Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Další český brankář se pouští do boje o NHL. Dostál podepsal smlouvu s Anaheimem

Velký talent české brankářské školy jde do boje o prosazení v NHL. Lukáš Dostál z Komety Brno podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu v NHL s Anaheimem. Ducks draftovali odchovance brněnského celku, který od ledna působil ve finském Ilvesu Tampere, loni ve třetím kole na 85. místě.

"Je to pro mě velká čest, že jsem podepsal první kontrakt v NHL s Anaheim Ducks. Chtěl bych poděkovat své rodině, trenérům, přátelům a také Kometě," napsal Dostál na Instagramu.  

Osmnáctiletý brankář byl na přelomu kalendářního roku oporou české dvacítky na mistrovství světa ve Vancouveru a Victorii. Přestože tým kouče Václava Varadi vypadl ve čtvrtfinále s USA, Dostál měl na šampionátu ze všech hodnocených gólmanů nejvyšší úspěšnost zákroků 95,65 procenta. S průměrem 1,25 obdržené branky na zápas byl druhý. Lepší bilanci měl jen Kanaďan Michael DiPietro (1,23).

Poslední dvě sezony nastupoval Dostál vedle juniorky Komety také v prvoligové Třebíči. Po šampionátu se dočkal i premiéry v extralize a odchytal za Kometu ve dvou zápasech 80 minut, měl průměr rovných tří inkasovaných branek a úspěšnost zákroků 85,19 procenta.

Na konci ledna odešel do Ilvesu Tampere. V 10 zápasech základní části finské ligy měl průměr 1,80 obdrženého gólu a úspěšnost 92,17 procenta a jednou udržel čisté konto. V sedmi duelech play-off si udržel průměr 2,71 branky na zápas a úspěšnost měl 90,73 procenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články