Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Rally ČR 2024

Dallas zdolal doma Edmonton a vyrovnal sérii

Hokejisté Dallasu porazili na svém ledě Edmonton 3:1 a vyrovnali stav finále Západní konference NHL na 1:1. Domácí útočník Radek Faksa zůstal mimo sestavu. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Mason Marchment, který ve 44. minutě zlomil nerozhodné skóre 1:1.

Hokejisté Dallasu
zdroj: Reuters

"Jsme tak vyrovnaní, že po zbytek série musíme brát každý zápas jako rozhodující číslo 7," uvedl Marchment. "Neznám mnoho lepších pocitů než dát gól v play-off," doplnil autor vítězné trefy.

Dallas změnil po prohře v úvodním zápase složení čtvrté formace a Faksu nahradil Ty Dellandrea. Domácí otevřeli skóre ze své první střely v utkání, z přečíslení dva na jednoho se prosadil ve čtvrté minutě Jamie Benn. Edmonton odpověděl už za 44 sekund, z dorážky vyrovnal Connor Brown.

S nerozhodným stavem mohli být spokojenější domácí, protože je Edmonton přestřílel v úvodní třetině 16:4. "Vlétli na nás, ale Jake (brankář Oettinger) chytal neuvěřitelně. Bez něj bychom nevyhráli," uvedl kapitán Benn.

Trenér Dallasu Pete DeBoer doplnil, že se jeho svěřenci dlouho rozkoukávali. "Vypadalo to, jako bychom čekali, co se stane. Připomněli jsme si, že musíme hrát stejně, jako by šlo o rozhodující zápas série, a poslední dvě třetiny byly excelentní," podotkl kouč.

Dallas nasměroval k výhře Marchment, který tečoval střelu Ryana Sutera. Výsledek zpečetil Esa Lindell, jenž při hře Edmontonu bez gólmana trefil z obranné modré čáry prázdnou branku. "Možná trochu přidali a neměli jsme tolik střel jako v první třetině, ale pořád jsme měli šance, abychom vyrovnali. Zejména v závěru," uvedl trenér Edmontonu Kris Knoblauch.

Klíčem k úspěchu Stars bylo, že ubránili nejproduktivnější dvojici play-off Connora McDavida a Leona Draisaitla. Německý útočník vyšel až ve čtrnáctém utkání letošní vyřazovací části bodově naprázdno.

"Rozdíly jsou malé. Dnes rozhodla jedna teč. Také jsme měli velké příležitosti a nevyužili je. Nikdo neprohrává rád, ale pozitivní je, že se vracíme domů s jednou výhrou ze dvou zápasů," pronesl McDavid, který rozhodl úvodní duel v prodloužení.

Dallas – Edmonton 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky: 4. Benn, 44. Marchment, 58. Lindell  5. Brown. Střely na branku: 25:29. Diváci: 18 532. Hvězdy zápasu: 1. Marchment, 2. Oettinger (oba Dallas), 3. S. Skinner (Edmonton). Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články