Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Dallas byl s Polákem spokojený a prodloužil mu smlouvu. Naopak Šustr odchází z NHL do Kunlunu

Ještě před rokem to vypadalo na konec zámořské kariéry, ale po restartu v Dallasu si působení za oceánem prodlouží. Obránce Roman Polák si po úspěšné sezoně protáhne angažmá v týmu Stars, s klubem z Texasu podepsal nový jednoletý kontrakt na 1,75 milionu dolarů. Další bek Andrej Šustr naopak opouští NHL po deseti letech a v rámci návratu do Evropy zvolil angažmá v KHL, nově bude v příští sezoně hrát za čínský Kunlun.

Roman Polák (vpravo) v dresu Dallas Stars
zdroj: ČTK/AP autor: Tony Gutierrez

"Roman ztělesňuje přesně to, co znamená být profesionálem, a jeho mentorství je pro naše mladé hráče neocenitelné," uvedl generální manažer Jim Nill. "Je to týmový hráč, který hraje skvěle fyzicky, což je skvělé pro spoluhráče i trenéry. Jsme nadšeni, že bude i nadále hrát za nás," dodal Nill.

Odchovanec Vítkovic má za sebou 13 sezon v NHL, ve kterých odehrál za St. Louis, Toronto, San Jose a Dallas v základní části 765 zápasů s bilancí 26 branek a 110 asistencí. V play-off přidal 71 utkání, ve kterých si připsal čtyři asistence.

Do Dallasu přišel účastník olympijských her ve Vancouveru 2010, dvou mistrovství světa a Světového poháru před rokem, za Stars odehrál včetně play-off 90 zápasů (1+9). Se 152 zblokovanými střelami byl sedmnáctý v celé NHL, ještě lépe na tom byl ve statistice takzvaných hitů, ve které byl jedenáctý.

Osmadvacetiletý Šustr, který odehrál včetně play-off v NHL 370 zápasů, podepsal s čínským klubem Red Star roční smlouvu. Odchovanec Plzně hrál v poslední sezoně převážně na farmě Anaheimu v nižší AHL. V NHL si připsal jen pět zápasů. Svoji předešlou kariéru v elitní kanadsko-americké soutěži spojil s Tampou Bay, se kterou podepsal první smlouvu v roce 2013 jako nedraftovaný hráč.

Šustr, účastník Světového poháru v roce 2016, s Lightning před čtyřmi lety postoupil do finále Stanleyova poháru. Tampa ale cennou trofej po porážce 2:4 s Chicagem nezískala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články