Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Crosby a Ovečkin navrhují zrychlený restart NHL: Pojďme hned na play-off

Už tak bylo prodloužení sezony NHL kvůli pandemii koronaviru nadměrné, hvězdy by tak pokračovaly rovnou zostra. Kapitán hokejistů Pittsburghu Sidney Crosby stejně jako jeho konferenční rival Alexander Ovečkin by se nebránili myšlence, aby po přerušení soutěže začalo rovnou play-off. Jejich týmy by problém neměli, oba jsou na play-off pozicích.

Sidney Crosby (vlevo) a Alexandr Ovečkin
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alex Brandon

V základní části přitom zbývá sehrát ještě 189 utkání a jednotlivé týmy měly v době přerušení ligy odehraný nestejný počet zápasů. Lídři Pittsburghu a Washingtonu ale mají jasno.

"Samozřejmě by bylo dobré se pokusit odehrát co nejvíc utkání. Ale osobně by mi nevadilo, kdyby rovnou začalo play-off," řekl Crosby na tiskové videokonferenci. Penguins patří třetí místo v Metropolitní divizi, do play-off by tudíž v této chvíli postoupili.

NHL je přerušená od 12. března, do konce základní části v té době zbývaly zhruba tři týdny. Tréninkové kempy by se mohly otevřít nejdříve v květnu, řada amerických států však kvůli rychlému šíření nemoci COVID-19 v posledních dnech sáhla k omezení volného pohybu obyvatel.

Sorry lidi, zápasy navíc nejsou třeba

Oba zkušení borci toho nemusí odehrát tolik v základní části. Dohromady nastřádali 292 utkání ve vyřazovacích bitvách a získali čtyři Stanley Cupy. Na ledě konkurenti, nyní se však shodují. 

"Je pro nás lepší, kdyby ihned začalo play-off. Nepotřebujeme hrát extra zápasy navíc. Sorry lidi," řekl Ovečkin pro agenturu AP.

Ruský kanonýr i kanadský playmaker tento názor vyslovili i v návaznosti na prohlášení komisaře NHL Garry Bettmana, jenž tento scénář zmínil pro televizi CNBC.

Zdroj
ČTK, AP, Bleacher Report, CNBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články