Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Citelná ztráta pro Dallas: Hemský bude mimo hru až půl roku

Dallas - Křídelní útočník Aleš Hemský podstoupil po zranění ze Světového poháru operaci kyčle a Dallasu bude v NHL z důvodu dlouhé rekonvalescence chybět pět až šest měsíců. Informaci zveřejnil generální manažer klubu Jim Nill. Stars aktuálně sužuje rozsáhlá marodka.

Aleš Hemský z Dallasu Stars
zdroj: ČTK/AP autor: Chris O\'Meara

"Aleš podstoupil dnes ráno operaci, v kyčli měl prasklou chrupavku. Kvůli rehabilitaci bude mimo hru pět až šest měsíců," uvedl Nill.

Třiatřicetiletý Hemský po Světovém poháru nastoupil v NHL jen v jednom utkání, 22. října odehrál proti Columbusu 15 a půl minuty a nebodoval. V utkání si obnovil zranění ze Světového poháru, což vyústilo v neplánovanou přestávku.

Hemský v NHL nikdy neodehrál kompletní ročník 82 zápasů v základní části, v posledních dvou sezonách však nastoupil v 76 a 75 duelech. Se zraněním se potýká více hráčů Dallasu, problémy měli v posledních dnech Jason Spezza, Patrick Eaves, Patrick Sharp, Jamie Benn, Cody Eakin, Mattias Janmark či Jiří Hudler.

Hemský, bývalý hráč Edmontonu a Ottawy, si celkem připsal v 824 duelech v elitní kanadsko-americké soutěži 565 bodů za 170 branek a 395 asistencí.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články