Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Chicago přehrálo doma Anaheim, o finalistech rozhodnou sedmé zápasy

Chicago - Hokejisté Chicaga odvrátili mečbol Anaheimu a domácí výhrou 5:2 vyrovnali stav finálové série Západní konference NHL na 3:3. Klíčový náskok si Blackhawks vypracovali v rozmezí 29. až 33. minuty, kdy bezbrankový stav zlomili třemi góly. V sestavě poražených nastoupil Jiří Sekáč jako jediný český hráč v zápase. Obě konferenční finále tak poznají svého vítěze až v posledním možném utkání, Rangers už dnes v noci mohou doma v Madison Square Garden dokončit obrat série s Tampou.

"Utkání jsme úplně nezachytili a zejména v prostřední třetině jsme je nechali diktovat tempo hry. Dali tři rychlé góly a je vždy obtížné se z takové situace otřepat a vrátit do zápasu. I když jsme se snažili, nevyšlo to," řekl útočník Anaheimu Ryan Kesler.

Trenéru Chicaga Joelu Quennevillemu se vyplatila změna v úvodní formaci, do které posunul Patricka Kanea. Její další člen Brandon Saad po rychlém úniku otevřel skóre zápasu, Kane po hezké individuální akci zvyšoval na 3:0. Mezitím se trefil do poloodkryté branky i Marián Hossa po skvělém pasu Duncana Keitha, jenž si připsal asistenci u všech tří branek a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Keith, dvojnásobný vítěz Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce, je ale hlavním pilířem v defenzivě. Odehrál 28 a půl minuty a v letošním play-off má nejvyšší "icetime". "Co se týče jeho metabolismu a fyzické kondice, je to tak trochu blázen. A čím víc hraje, tím víc se rozjede a je efektivnější," řekl na adresu svého svěřence trenér Quenneville.

Gólové chvíle Anaheimu přišly na přelomu druhé a třetí třetiny. Nejdříve se tečí prosadil v přesilové hře Patrick Maroon a po něm propálil od modré čáry Clayton Stoner vše, co mu stálo v cestě do branky. Další drama ale nepřipustil Andrew Shaw. Domácí útočník dvěma brankami podtrhl výhru Chicaga, které si tím vynutilo rozhodující sedmý zápas.

"Jen jsme srovnali stav série. Nic to neznamená, pokud další zápas nevyhrajeme. My na utkání budeme psychicky i fyzicky velmi dobře připravení a pokusíme se hrát stejně jako dnes," prohlásil Shaw.

Kalifornský klub ve třetí sezoně v řadě neukončil sérii při vedení 3:2 na zápasy. V předchozích dvou letech nakonec i v sedmém utkání prohrál. "Na to nikdo z nás nemyslí. Chceme je porazit a postoupit do finále Stanleyova poháru," řekl další forvard Ducks Kyle Palmieri.

Chicago - Anaheim 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)

Branky: 57. a 60. Shaw, 29. Saad, 31. Hossa, 33. P. Kane - 35. Maroon, 42. Stoner. Střely na branku: 23:32. Diváci: 22 089. Hvězdy zápasu: 1. Keith, 2. P. Kane, 3. Saad (všichni Chicago). Stav série: 3:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články