Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bývalý reprezentant Vopat byl pozitivně testován na koronavirus

Jan Vopat, bývalý hokejový reprezentant a současný šéf evropského skautingu obhájců Stanley Cupu St. Louis Blues, se nakazil koronavirem. Od pondělí je v karanténě doma v Litvínově. Jeho manželka Lenka na svém facebookovém profilu uvedla, že průběh nemoci u někdejšího hráče Los Angeles a Nashvillu je mírný.

Jan Vopat na počátku kariéry skauta St. Louis Blues
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Můj manžel přiletěl ze služební cesty v neděli 8. března, a to z Německa. Po přistání neprojevoval žádné příznaky nemoci. V tuto dobu byla vládou nařízená povinná karanténa pouze pro lidi vracející se z Itálie. Tudíž na mého manžela se žádná karanténa nevztahovala," uvedla Vopatová v sobotu na Facebooku.

"Proto se mohl volně pohybovat po městě a mezi lidmi. Až v pátek 13. března vláda rozšířila povinnou karanténu pro lidi vracející se z dalších rizikových zemí. To už byl ale manžel šest dnů doma. V neděli 15. března na sobě pocítil lehké příznaky chřipky, a proto okamžitě kontaktoval Krajskou hygienickou stanici," popsala Vopatová.

Výsledky testu se Vopat dozvěděl v pátek 20. března ráno. "Poté nás kontaktoval lékař hygienické stanice. Zbytek rodiny byl testován dnes," uvedla Vopatová.

Sedmačtyřicetiletý Vopat působí jako skaut St. Louis od roku 2007, od sezony 2013/14 povýšil do pozice hlavního skauta pro Evropu. "Manželův průběh nemoci je velmi mírný. Po fyzické stránce je v pořádku. Dodržujeme všechna nařízená hygienická opatření. Ze srdce děkuji všem, kteří nám pomáhají. Ať už s nákupem, vařením nebo psychicky po telefonu. Všem přejeme pevné zdraví," napsala Vopatová.

Vopat hrál po odchodu z Litvínova v Los Angeles, Nashvillu a ve farmářských týmech v IHL v letech 1995 až 1999. Kariéru účastníka olympijských her v Lillehammeru v roce 1994 a mistrovství světa ve Stockholmu o rok později pak zabrzdily zdravotní problémy. Jeho tělo si vytvářelo alergickou reakci na pot.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články