Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bouwmeester byl tři dny po kolapsu operován. Srdce mu bude hlídat kardioverter

Má podobný osud jako fotbalista Daley Blind. I hokejistovi Jay Bouwmeesterovi ze St. Louis bude po srdeční příhodě v úterním zápasu NHL v Anaheimu kontrolovat srdeční rytmus kardioverter-defibrilátor. Šestatřicetiletý kanadský obránce podstoupil operační zákrok  a za několik dnů by měl být podle sdělení klubu z anaheimské nemocnice propuštěn.

Obránce St. Louis Blues Jay Bouwmeester
zdroj: ČTK/AP autor: Jack Dempsey

Bouwmeester se v úterním utkání v Anaheimu zhroutil během první třetiny na střídačce. Na pomoc mu okamžitě přispěchaly lékařské týmy obou klubů. Záchranáři museli použít i defibrilátor, aby obnovili činnost srdce.

Při převozu do nemocnice už byl loňský vítěz Stanleyova poháru opět při vědomí a komunikoval. Zápas, z nějž bylo odehráno necelých 13 minut, zůstal nedohrán a vedení NHL pro něj najde nový termín.

Bouwmeester, olympijský vítěz z roku 2014, drží v NHL jednu z nejdelších sérií bez vynechaného zápasu: nastoupil k 737 utkáním v řadě.

Kardioverter-defibrilátor má v těle i nizozemský fotbalista Daley Blind, který se už po prosincové operaci srdce vrátil na hřiště. Reprezentační obránce odehrál ve středečním pohárovém utkání Ajaxu Amsterdam s Arnhemem jako střídající hráč zhruba 25 minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články