Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Boston si pojistil svého kapitána Cháru i pro další sezonu

Dvaačtyřicet není pro hokej žádný věk, teda pokud jste Zdeno Chára. Obrovitý slovenský kapitán Bostonu necelý týden po dvaačtyřicátých narozeninách prodloužil se svým celkem smlouvu o další rok. Podle ní bude mít v příští sezoně základní plat dva miliony dolarů a na bonusech si může vydělat dalších 1,75 milionu.

Zklamaní hokejisté Bostonu
zdroj: Reuters

Trenčínský rodák Chára, jenž je s 206 centimetry nejvyšším hráčem historie NHL, hraje v Bostonu od roku 2006. Předtím působil v Ottawě a New York Islanders a na podzim začne dvaadvacátou sezonu v elitní zámořské lize.    

V dosavadních dvanácti kompletních ročnících v Bruins postoupil devětkrát do play-off a v roce 2011 dovedl tým ke Stanley Cupu. Kapitánem Bostonu se Chára stal hned po příchodu do klubu a nyní je nejdéle sloužícím kapitánem ze všech v NHL. Je druhým nejstarším hráčem v soutěži po Mattu Cullenovi z Pittsburghu.    

Lukrativní bonusy pro Cháru nebudou v příští sezoně nedosažitelné. Podle TSN si vydělá 1,25 milionu dolarů za deset odehraných zápasů a 250 tisíc za postup do play-off. Čtvrt milionu dolarů by slovenský obr inkasoval i v případě zisku Stanley Cupu.    

Dvojnásobný vicemistr světa a účastník tří olympijských turnajů odehrál v základní části ligy 1478 zápasů, dalších 159 duelů přidal ve vyřazovacích bojích. V dlouhodobé části dělí Cháru jeden gól od dvou stovek vstřelených branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články