Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bodová série Krejčího pokračuje. Skóroval i Kaše a Pastrňák dvakrát asistoval

V sedmém utkání za sebou bodoval útočník David Krejčí. V pondělním duelu NHL pomohl šestým gólem v sezoně k vítězství Bostonu 4:0 v Montrealu. Jeho spoluhráč David Pastrňák dvakrát přihrával a byl zvolen nejlepším hráčem večera. Stejného ocenění se dočkal i Ondřej Kaše, který se vítěznou brankou podílel na výhře Anaheimu 4:2 v Pittsburghu. 

David Krejčí z Bostonu (vpravo) slaví se spoluhráčem gól
zdroj: USA TODAY Sports autor: Eric Bolte

Montreal - Boston 0:4

Boston šel do vedení ve třetí minutě zásluhou Joakima Nordströma. Na rozdíl dvou gólů mohl ve 35. minutě zvýšit Pastrňák, který "pelášil" sám na brankáře Careyho Price, ale tváří v tvář neuspěl. Bruins o prvním úspěchu po dvou porážkách s Pittsburghem a Buffalem rozhodli na přelomu druhé a třetí části, kdy se prosadili dvakrát.

Před odchodem do šaten se nejprve poprvé v NHL trefil centr Colby Cave, u jehož přesného zásahu si připsal nahrávku Pastrňák. "Je to skvělý pocit, zvlášť když se zvítězilo. Jako tým jsme hráli neskutečně," uvedl třiadvacetiletý Kanaďan, který ke gólu přidal také asistenci.

A pouhých 46 vteřin po začátku závěrečné dvacetiminutovky se mezi střelce zapsal také Krejčí. Obránce Charlie McAvoy mu přihrál z levého kruhu před branku a zcela volný český forvard měl dostatek času, aby nadzvedl puk a překonal ležícího Price. 

Konečné skóre stanovil zkušený forvard Brad Marchand v přesilové hře. Bek Torey Krug přihrál před branku nikým nehlídanému Pastrňákovi a ten v rozhodující chvíli zvolil místo zakončení přihrávku za sebe na Marchanda, jenž se nemýlil. V kanadském bodování náleží Pastrňákovi s 41 body ze 34 utkání čtrnáctá pozice.

Pittsburgh - Anaheim 2:4 

Pittsburgh vedl po úvodním dějství 2:0, ale Ducks třemi trefami v prostřední části vyrovnaný duel otočili. Rozhodující akci předvedl Kaše ve 39. minutě. Kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf vyhrál vhazování, hned vypálil, brankář Casey DeSmith vyrazil střelu pouze před Kašeho a ten pohotovým forhendem dovršil obrat. Třiadvacetiletý útočník dal devátý gól v ročníku.

Kaše, jehož mladší bratr David bojuje ve farmářské AHL v týmu Lehigh Valley Phantoms o místo v sestavě Philadelphie, nastřádal sedm bodů za poslední čtyři utkání. Minule nebodoval, ale předtím prožil dva tříbodové večery. Nejprve proti New Jersey posbíral gól a dvě asistence a následně v souboji s Dallasem vstřelil premiérový hattrick v soutěži. V obou případech se dočkal ocenění pro největší hvězdu.

Čtvrté vítězství kalifornského celku za sebou a celkově deváté z posledních 10 zápasů stvrdil do prázdné branky při power-play Penguins Getzlaf. Ducks se už dvanáctkrát v sezoně povedlo zvítězit v utkání, v němž prohrávali. Spolu s Winnipegem jsou druzí nejlepší v lize.

"Neměli jsme nejlepší začátek, ale hodně jsme si z něj vzali. Naučili jsme se, jakým mužstvem můžeme být a teď to dáváme dohromady. Zůstáváme klidní a umíme se vracet do hry," podotkl gólman Anaheimu John Gibson, který se v Pittsburghu narodil.

Ottawa - Nashville 4:3 v prodloužení

Velký obrat se málem povedl i Nashvillu, jenž po první třetině prohrával v Ottawě 0:3, ale nakonec si díky třem bodům obránce Romana Josiho a útočníka Ryana Johansena vynutil prodloužení. V něm o zisku bodu navíc pro Senators rozhodl obránce Thomas Chabot. 

Colorado - NY Islanders 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) 

New York Islanders vyzráli na Colorado 4:1. Hostům pomohl k výhře fakt, že elitnímu útoku Avalanche Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon, Mikka Rantanen povolili jediný gól. Lídr kanadského bodování Rantanen vyšel po 14 střetnutích bodově naprázdno.

NHL:

Montreal - Boston 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky: 3. Nordström, 40. Cave (Pastrňák), 41. Krejčí, 46. Marchand (Pastrňák). Střely na branku: 22:35. Diváci: 21 302. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. Marchand, 3. Cave (všichni Boston).

Pittsburgh - Anaheim 2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
Branky: 10. Malkin, 15. Rust - 23. Henrique, 26. Kiefer Sherwood, 39. O. Kaše, 60. Getzlaf. Střely na branku: 30:36. Diváci: 18 575. Hvězdy zápasu: 1. O. Kaše, 2. Getzlaf, 3. J. Gibson (všichni Anaheim).

Columbus - Vegas 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 41. N. Foligno. Střely na branku: 31:28. Diváci: 15 008. Hvězdy zápasu: 1. N. Foligno, 2. Bobrovskij (oba Columbus), 3. M. Subban (Vegas).

Colorado - NY Islanders 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky: 27. Landeskog - 19. J. Eberle, 23. Boychuk, 39. Lee, 58. Filppula. Střely na branku: 31:21. Diváci: 15 066. Hvězdy zápasu: 1. Greiss, 2. Lee (oba NY Islanders), 3. Landeskog (Colorado).

Ottawa - Nashville 4:3 v prodl. (3:0, 0:1, 0:2 - 1:0)
Branky: 3. Lajoie, 6. B. Tkachuk, 20. Dzingel, 61. Chabot - 26. a 47. Josi, 41. C. Smith. Střely na branku: 23:34. Diváci: 14 492. Hvězdy zápasu: 1. Chabot, 2. Mark Stone, 3. B. Tkachuk (všichni Ottawa).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články