Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

NHL se do Silvestra nerozjede, ruší se další zápasy

New York - Vedení NHL zrušilo další dva týdny této sezony, zámořská hokejová liga tak přišla o plánované zápasy až do 30. prosince. Kvůli absenci nové kolektivní smlouvy už bylo odvoláno celkem 526 utkání. Již dříve padly výluce za oběť také novoroční zápas Winter Classic pod širým nebem mezi Detroitem a Torontem a Utkání hvězd, které se mělo hrát 27. ledna v Columbusu.

LA Kings vyhráli Stanley Cup
zdroj: AP Photo autor: Harry How, Pool

Vedení soutěže a NHLPA jednaly naposledy minulý týden ve čtvrtek v New Yorku, opět však nedokázaly najít společnou řeč a jejich představy jsou stále hodně vzdálené.

Přes víkend spolu sice vedli rozhovory zástupce komisionáře NHL Bill Daly a zvláštní poradce hráčské asociace NHLPA Steve Fehr, ale žádná nová oficiální schůzka zatím není v plánu.

Ve čtvrtek výkonný ředitel hráčské asociace Donald Fehr oznámil, že NHL odmítla všechny návrhy, které hráčská asociace NHLPA předložila. Přitom předchozí rokování hráčů v čele s hvězdným Sidneym Crosbym a majitelů, trvající celkem 17 hodin, dávala naději, že se stanoviska obou stran sbližují.

NHL je ve výluce od 15. září. Odbory se s kluby přou zejména o záležitosti týkající se hráčských smluv a také o rozdělení výnosů z ligy, které v minulé sezoně činily 3,3 miliardy dolarů. Majitelé chtějí okamžitě snížit podíl hokejistů ze současných 57 procent na padesát, NHLPA chce k rovnoměrnému rozdělení dojít postupně.

Hlasy českých hráčů

Jakub Voráček, útočník Philadelphie: "Já jsem vždy říkal, že se rozhodne do konce listopadu, a už je polovina prosince. Už to neřeším. Hraji za Lev Praha a buď to začne, nebo ne. Bohužel to není v mých rukou. Bez práce je ale 700 hokejistů a strašná spousta lidí kolem hokeje. Doufám tedy, že se rozumně dohodnou a brzy se začne."

Tomáš Plekanec, útočník Montrealu: "Dá se předpokládat, že teď kolem Vánoc se nic dít nebude. Pak už zbývá jen polovina ledna."

David Krejčí, útočník Bostonu: "Myslel jsem si, že (výluka) bude dva měsíce, a teď už je pryč skoro půl sezony… Jinak se ale soustředím jen na své výkony na ledě, to je jediné, co můžu ovlivnit."

Roman Polák, obránce St. Louis: "Jen bych nechtěl, abych musel do zámoří cestovat třeba 24. nebo 25. I to se ale může stát. Takový je hokej, taková je NHL."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články