Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

NHL, nebo nic. Gólman Pavelec se rozhodl v 31 letech ukončit kariéru

Na 398 utkáních v NHL se zastavila bilance brankáře Ondřeje Pavelce. Nerýsovalo se její pokračování, a tak bývalý reprezentační gólman, jak dříve avizoval, ukončil profesionální kariéru, když se nenabídlo angažmá nejprestižnější hokejové lize světa. Jedenatřicetiletý kladenský rodák pro server iSport.cz sdělil, že odmítl i nabídky z KHL či z extraligové Plzně.

Ondřej Pavelec
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

"Hraní už by mi nedávalo smysl, nastal správný čas," řekl Pavelec, který před nedávnem odmítl nabídku extraligové Plzně a nechtěl jít ani chytat do KHL. "Vždycky jsem říkal, že budu hrát hokej, dokud mě to bude bavit. A dokud o mě bude zájem. Teď se ani jedna věc nesešla. Nemám na to nastavenou hlavu, ani mě v NHL nikdo nechtěl. Takže jsem ani neměl velké dilema," přiznal.

Odchovanec Kladna působil v zámoří od roku 2005. V NHL oblékal dres Atlanty, Winnipegu a NY Rangers. V základní části odchytal 398 zápasů, další čtyři přidal v play-off. Z českých brankářů si více startů připsali jen Dominik Hašek a Tomáš Vokoun. Pavelec startoval na dvou olympijských hrách, Světovém poháru a čtyřech mistrovstvích světa.

"Věděl jsem, že nechci hrát hokej do osmatřiceti nebo čtyřiceti. To jsem měl v sobě jasně nastavené. Pro lidi, kteří byli kolem mě, to tedy žádné překvapení nebylo. Život bych si chtěl užít i z jiného pohledu. Jedna etapa je za mnou, jedna přede mnou. A musím říct, že se na ni hrozně moc těším," uvedl mistr světa z roku 2010.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články