Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

NHL míří opět do Prahy. Jsme blízko dohodě, tvrdí organizátor

Praha – Nejsledovanější hokejová soutěž světa, zámořská NHL, se po dvou letech nejspíš opět podívá do České republiky. Podle deníku Boston Globe odstartuje příští sezonu NHL duel týmu Bostonu a Phoenixu. Ve hře jsou ale i jiné kluby. A nezůstává jen u těchto plánů. V sezoně 2011/12 by se u nás mohla soutěž hrát pod otevřeným nebem.

"Jsme velmi blízko dohodě," potvrdil serveru iDnes.cz mluvčí agentury Česká sportovní Karel Tejkal. Diváci by se mohli těšit kromě hvězdných týmů i na české hráče. Za Boston hrají David Krejčí a Vladimír Sobotka, proti nim by v barvách Phoenixu mohli nastoupit Robert Lang, Martin Hanzal, Radim Vrbata a Petr Průcha.

Spekulace, že NHL opět odstartuje v Praze, na veřejnost prosákly už dříve. Tehdy se však mluvilo o zápase pod otevřeným nebem. "Teď se jedná o normální zápasy v pražské O2 areně. Venku by se mohlo hrát následující rok na fotbalovém stadionu Slavie," řekl Tejkal. "Určitě připadá v úvahu pouze říjen, protože si lze jen těžko představit, že by sem týmy cestovaly v rozjeté sezoně," dodal.

V O2 areně už jednou NHL startovala. Před dvěma lety se v ní utkaly týmy New Yorku Rangers a Tampy Bay. Podle zámořských médií by se v příštím roce v Evropě mohlo na úvod kanadsko-americké soutěže představit až šest klubů.

O2 arena
zdroj: o2arena.cz
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články