Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

New Jersey díky Eliášovi zdolalo obhájce Stanleyova poháru

New York - Český útočník Patrik Eliáš přispěl ve středečním utkání NHL gólem a přihrávkou k vítězství New Jersey 5:2 nad Pittsburghem a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Třebíčský rodák nejprve asistoval u první branky Devils a poté na začátku druhé třetiny ze samostatného úniku zvýšil gólem v oslabení na 3:1. Jednu přihrávku zaznamenal i jeho spoluhráč Martin Škoula. Obhájce Stanleyova poháru Pittsburgh v předchozích pěti zápasech překonal brankáře Martina Brodeura jen třikrát, tentokrát ale utkání začal dobře a už v páté minutě vedl. Jeho hráči se ale dopouštěli hrubých individuálních chyb a Devils své první čtyři góly dali z přečíslení nebo sólového úniku, poslední přidali při soupeřově závěrečné hře bez brankáře.

Eliášovi se v utkáních proti Pittsburghu daří. Ve čtyřech startech dal tři góly a připojil dvě asistence. "Vyjma úvodních šesti sedmi minut jsme odehráli dobré utkání. Skvěle jsme zvládli oslabení a zbytečně jsme neplýtvali energií. Bylo i úžasné vnímat podporu fanoušků, v nádherných retrodresech jsme i my jim připravili dobrou zábavu," uvedl kapitán české reprezentace na olympijských hrách.

Milan Hejduk dokázal podesáté za sebou nastřílet v jedné sezoně alespoň dvacet branek, jeho jubilejní zásah v tomto ročníku však Coloradu k bodovému zisku nestačil. Čtyřiatřicetiletý útočník v poslední minutě snížil proti hostům z Calgary na 2:3, pak už se skóre nezměnilo.

"Měli jsme velmi špatný začátek utkání, hráli jsme špatně celou první třetinu," uznal Hejduk, jehož tým po první části prohrával 0:2 a ve druhé třetině už to bylo o tři góly. "Až potom jsme se zlepšili, soupeře jsme přitlačili a zle mu zatápěli. Klidně jsme mohli ještě vyrovnat. Přihrál jsem puk před branku, ale Chris Stewart ho do sítě nedopravil," dodal Hejduk.

Calgary udrželo kontakt s elitní osmičkou Západní konference a z deváté pozice ztrácí jeden bod na poslední postupové místo. Colorado před nimi disponuje stále relativně pohodlným náskokem sedmi bodů.

O play-off usilují i hokejisté Anaheimu, kteří v domácím prostředí udolali Chicago 4:2. Rozhodující gól vstřelil pět minut před koncem základní hrací doby Saku Koivu, který zlomil nerozhodný stav 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články