Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Neveselo, truchlivo v Kladně. Jágr přemýšlí, co dál

Kladno - Hokejista Jaromír Jágr spřádá plány, jak dostat Kladno po sestupu co nejdříve zpět do extraligy. Většinový majitel klubu také zvažuje, jak se postaví k návrhu města, které vlastní 30 procent akcií a chce od něj koupit další podíl. Dvaačtyřicetiletý útočník New Jersey, jenž klub v roce 2011 zachránil, připouští, že může post vlastníka kladenského celku opustit, pokud neuvidí cestu, jak dál.

Jágr netají, že řídit klub je velice obtížné, navíc na dálku ze zámoří. "Ono je to složité, i když tu jsi," řekl novinářům v Praze. "Pokud bych nevěděl, jak dál, tak je i možnost, že bych to položil. Ale budu se snažit udělat maximum, aby hokej na Kladně zůstal a my se co nejdříve vrátili do extraligy," uvedl Jágr.

Držitel 70 procent akcií jedná s vedením města, které by mohlo do klubu vlastnicky vstoupit ještě o něco více. "Naposledy jsem byl na městě, než jsem odlétal na dovolenou. Pokud mám správné informace, tak od města byl předložený určitý návrh odkoupení nějakých procent. Já si to musím rozmyslet a teprve uvidím, jak budu postupovat dál," řekl Jágr.

Vedení klubu převzal před třemi roky po svém otci a povedlo se mu hokej v Kladně zachránit. "Dá se říci, že už byl skoro prodaný do Chomutova. Jedinou šancí, aby zůstal hokej na Kladně, bylo, že to převezmu já," dodal.

Letos v létě skončil ve funkci výkonný ředitel Václav Bartoš, takže klub řídí sám Jágr. Jak to bude v nadcházející sezoně, ještě neví. "Zatím jsem o tom tak důkladně nepřemýšlel. Mám na to ještě 40 až 50 dnů, než odletím. To je ještě spousta času, abych se přesně podíval na to, jakým způsobem chceme jít dál," uvedl Jágr.

Přestože se snaží dívat na vše pozitivně, na sestupu Rytířů toho ani s odstupem příliš pozitivního nenašel. "Někdy se daří, jindy ne. S tím mám velké zkušenosti. Ne pokaždé můžeš všechno vyhrát. Na druhou stranu diváci si toho možná začnou víc vážit a třeba začnou víc chodit."

Cestou případného odkoupení extraligové licence jít nechtěl a patrně se mu v reálných obrysech ani nenaskytla. "Přemýšlet o tom můžeš, další věc je ale ta, že ti nikde takové věci nenabídnou. Ale z mého pohledu - když uděláš nějaký průšvih, něco se ti nepovede a někdo to za tebe zaplatí a vyřeší, tak si toho ani moc nevážíš. A i když to je smutné, věřím, že to bude trvat jen ten rok," vyhlíží Jágr brzký návrat o patro výše.

Posily podle rozměrů hřiště

Kádr bude chtít posílit. "Je tu otázka, jestli budeme zmenšovat hřiště, pravděpodobně asi ano. A i podle toho se budeme rozhodovat, jaké posily budeme podepisovat," řekl Jágr. "Nejdůležitější ale bude, abychom nejlepší výkony odevzdávali na konci sezony, ne na jejím začátku. Pokud možno v play-off, a pokud se dostaneme do baráže, tak v ní," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články