Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Neuvirth vynuloval střelce Montrealu a dovedl Capitals k výhře

New York - Český brankář Michal Neuvirth se zaskvěl ve středečním utkání NHL, když zneškodnil všech 31 střel, dovedl hokejisty Washingtonu k výhře 3:0 v Montrealu a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Třiadvacetiletý gólman, který v předchozích deseti utkáních dělal náhradníka Tomáši Vokounovi, si připsal druhé čisté konto sezony a první výhru od 20. prosince. Chicago se po výhře 6:2 nad Buffalem opět bodově srovnalo s lídrem soutěže New York Rangers. Dvěma trefami se pod vítězství domácích podepsal kapitán týmu Jonathan Toews.

Marná byla aktivita domácího Montrealu, který měl téměř dvojnásobné množství střeleckých pokusů. Capitals dali v úvodních deseti minutách dvě branky a pak se soustředili na poctivou defenzivu. Takový herní styl byl ještě před rokem u Washingtonu nevídaný, ale se svým útočným pojetím v minulých sezonách Capitals po suverénní základní části naráželi v play off. "S dvougólovým vedením jsme se nemuseli nikam hnát. Nemuseli jsme dát více branek, a tak jsme se soustředili na obranu," přiznal útočník Washingtonu Marcus Johansson, autor druhé branky.

Trenér Montreal Canadiens Randy Cunneyworth:

"Jejich gólman byl skvělý. Střely, které jsme na něho vyslali, byl schopen ztlumit a moc je nevyrážel. A k těm pár, které vyrazil, jsme se nemohli dostat, protože před ním odvedli výbornou práci obránci."

"Bruce (odvolaný trenér Boudreau) byl útočně zaměřený, o tom není pochyb. Tlačil nás do útoku. Dale (nynější trenér Hunter) má odlišný přístup. Pokud budeme dobří v obraně, vytvoříme si tím i šance do útoku," doplnil Mike Knuble. V obraně Washingtonu nenastoupil Tomáš Kundrátek, který si v předchozích utkáních připsal první čtyři starty v NHL.

Hokejisté Colorada prohrávali ještě v úvodu třetí třetiny s Floridou 1:3, ale nepříznivý stav otočili a soupeře doma porazili 4:3 v prodloužení. U druhé branky Avalanche, která odstartovala obrat, asistoval kapitán týmu Milan Hejduk. Na straně poražených zaznamenal jednu přihrávku Michal Řepík. "Líbila se mi v závěru naše odhodlanost zvítězit. Prokázali jsme vnitřní sílu týmu," radoval se trenér Colorada Joe Sacco.

"Po druhé třetině jsme si v kabině vyříkali pár věcí a hráči na to reagovali skvěle. Bylo příjemné sledovat i Petera Muellera, že je zpátky a s jakou vervou se pustil do utkání," dodal kouč Avalanche. Mueller totiž nehrál celou minulou sezonu, v tomto ročníku pak vynechal 41 z úvodních 44 utkání kvůli příznakům otřesu mozku. V zápase proti Floridě vstřelil první dva góly týmu, své první v sezoně. "Ani nedokážu vyjádřit, jak to pro mě moc znamená. Jsem beze slov," uvedl dojatý Mueller.

Zdravotní trable měl téměř přesně před rokem i Tomáš Fleischmann, který v létě jako volný hráč podepsal kontrakt s Floridou. Českému útočníkovi, který v Coloradu zaznamenal v 22 utkáních 21 bodů, tehdy lékaři objevili sraženiny na plicích a do konce sezony byl mimo hru. "Jsem za něho šťastný. Jsem šťastný, že je zdravý a že se mu daří," dodal na adresu svého bývalého svěřence Sacco.

Fleischmann byl v průběhu sezony nejproduktivnějším českým hráčem soutěže, momentálně je třetí, neboť od Nového roku v žádném z šesti utkání nebodoval. Jeho útlum se potvrdil i v Coloradu, kde mohl v prodloužení při brejku tří na jednoho rozhodnout, ale bekhendový blafák nedotáhl do gólové koncovky.

Hokejisté Anaheimu patří mezi nejhorší týmy soutěže, ale tentokrát rozstříleli Phoenix 6:2 a v posledních sedmi zápasech získali 13 bodů z 14 možných. Hlavním strůjcem úspěchu domácích byl obránce Francois Beauchemin, který dal dvě branky a na jednu přihrál. "V sezoně už byly situace, kdy bychom byli rádi i za polovinu vstřelených branek," žertoval trenér Anaheimu Bruce Boudreau.

"Na začátku sezony bylo viditelné, že když jsme dostali gól, rozhodilo nás to. A nyní, když dáváme více branek, hrajeme lépe v obraně, jsme podstatně sebevědomější. A to je hlavní věc. Věříme si," vysvětloval útočník Andrew Cogliano. V dresu poražených Coyotes si připsal asistenci Michal Rozsíval, naopak Radim Vrbata neprodloužil sérii pěti utkání, v nichž bodoval.

Montreal - Washington 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)Branky: 5. M. Perreault, 9. Johansson, 31. Ovečkin. Brankář NEUVIRTH odchytal za Washington celý zápas a z 31 střel neinkasoval. Střely na branku: 31:16. Diváci: 21 273.

Chicago - Buffalo 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Branky: 16. a 47. Toews, 13. Shaw, 26. Hossa, 34. Hayes, 45. Bolland - 10. a 24. Pominville. Střely na branku: 35:27. Diváci: 21 114.

Colorado - Florida 4:3 v prodloužení (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)
Branky: 27. a 44. Mueller (na druhou HEJDUK), 57. Stastny, 64. O˙Reilly - 15. Goc (ŘEPÍK), 39. Weiss, 41. Kopecký. Střely na branku: 44:29. Diváci: 13 465.

Anaheim - Phoenix 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Branky: 16. a 35. Beauchemin, 14. Hagman, 39. J. Blake, 44. Beleskey, 57. Perry - 9. Chipchura (ROZSÍVAL), 30. Langkow. Střely na branku: 21:27. Diváci: 12 281.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články