Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Neuvirth před debutem: Nervózní nejsem, spíše natěšený

Praha – Reprezentační brankář Michal Neuvirth už získal ostruhy v nejprestižnější hokejové lize světa, kde má na svém kontě přes 200 soutěžních utkání. Českým divákům se však během sobotního utkání proti Rusku představí poprvé. Gólman Philadelphie Flyers nastoupí do druhého přípravného utkání před Světovým pohárem a připíše si v osmadvaceti letech premiérový start za národní tým.

Trenér Jandač deklaroval, že jak Neuvirth, tak Mrázek, jenž odchytal první přípravný duel proti sborné, mají stejné šance být na prestižním setkání nejlepších hráčů světa jedničkou českého výběru. Rodák z Ústí nad Labem nicméně vzájemný souboj s brankářem Detroitu neřeší. "Jde to úplně mimo mě. Já se teď soustředím na svůj výkon a zápas. Co bude poté, se uvidí," řekl Neuvirth.

"Nervózní nejsem, spíše natěšený. Samozřejmě, že tam bude velké napětí, ale to mám vždy, když nastupuji poprvé. I v zámoří by to bylo stejné," doplnil český gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - Česko

Premiérové zápasy, v NHL nebo i v extralize, si velmi dobře pamatuje. "Reprezentace je další meta. Byl to můj sen a v sobotu si ho splním," uvedl Neuvirth, jenž měl v závěru sezony výbornou formu. "To už je daleko a je to hlavně minulá sezona. Teď se začíná od nuly. To, co bylo, nad tím nepřemýšlím. Koukám se dopředu," dodal.

Že nastoupí v sobotní odvetě proti Rusku, věděl rodák z Ústí nad Labem s velkým předstihem. "Měl jsem čas se připravit. Trénoval jsem dobře a jsem připravený," prohlásil Neuvirth, který měl ve čtvrtek ze střídačky možnost si soupeře dobře prohlédnout.

"Sledoval jsem je, ale já spíše sleduji brankáře. Koukal jsem hlavně na jejich přesilovky, mají tam skvělé střelce. Ovi (Ovečkin, poznámka autora), Tarasenko. Všechno hrají přes ně. Překvapený jsem ale nebyl. Víceméně jsem čekal, co hráli," hodnotil bývalý hráč pražské Sparty.

Má tak zkušenosti i z O2 arény, kde v době jeho působení hrála Slavia. "Pamatuji si, že tehdy byla hala poloprázdná. V sobotu očekávám daleko větší kotel," řekl Neuvirth, jenž se v soutěžním zápase představí poprvé od 24. dubna, kdy v play-off NHL chytal za Philadelphii.

"Pauza mezi zápasy byla dlouhá, takže čekám, že budu stejně jako hráči ve čtvrtek brzy zavařený. Musím se soustředit na všechny detaily a být pozitivní. Jde o to překonat první třetinu a pak už to půjde," uvažoval. "Bude to úplně něco jiného než trénink. Na něm se cítím super, ale uvidíme, co přinese zápas," zakončil Neuvirth.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články