Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neuvirth pomohl Washingtonu ukončit sérii porážek

New York - Hokejisté Washingtonu zvítězili v nedělním utkání NHL na ledě Ottawy 3:2 a ukončili sérii osmi porážek. Přispěl k tomu i český brankář Michal Neuvirth, který zneškodnil 24 střel. Capitals prohrávali po první třetině 0:2 a zdálo se, že se na ně valí další pohroma. Ve druhé třetině ji však bleskově odvrátili, když třemi góly v úvodních sedmi minutách otočili skóre, a ve zbytku zápasu těsný náskok uhájili.

Na šest zápasů prodloužili svou vítěznou šňůru hokejisté Colorada, kteří porazili Montreal 3:2. Avalanche museli v utkání dvakrát dotahovat soupeřův náskok, ve 37. minutě se pak poprvé dostali do vedení, které už udrželi až do konce.

Coloradu se daří i navzdory tomu, že téměř v každém utkání přijde tým o jednoho nebo dva hráče. Tentokrát se musel nově obejít bez Daniela Winnika, jehož skolila chřipka, a Codyho McLeoda, který si v pátečním utkání s Ottawou poranil třísla. Po jednozápasové pauze se naopak do sestavy vrátil Paul Stastny, přesto byl trenér Joe Sacco nucen nasadit jen jedenáct útočníků.



Na svou jubilejní 400. výhru v NHL si v neděli brousil zuby brankář Detroitu Chris Osgood. Jeho Red Wings totiž vedli nad Dallasem už 2:0 a 3:2, nakonec však prohráli 3:4 v prodloužení, a Osgood si tak bude muset ještě minimálně jeden zápas počkat. 

Dallas potvrdil roli jednoho z největších překvapení sezony. V létě s Hvězdami téměř nikdo nepočítal, týmu se však daří a po nedělním triumfu ztrácí pouhý bod na první místo v celé Západní konferenci, které patří právě Detroitu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články