Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Neuvirth má zdravotní problémy, jeho budoucnost u Maple Leafs je v ohrožení

Brankář Michal Neuvirth má blíže nespecifikované zdravotní problémy, kvůli nimž byl nucen vynechat trénink Toronta na přípravném kempu na novou sezonu. Jednatřicetiletý gólman si potřebuje vybojovat místo v sestavě Maple Leafs, s klubem má jen zkušební kontrakt.

Michal Neuvirth v dresu Philadelphie
zdroj: USA Today Sports autor: Christopher Hanewinckel

Pro Neuvirtha, jemuž po minulé sezoně vypršela dvouletá smlouva s Philadelphií na pět milionů dolarů a stal se volným hráčem, byl návrat do NHL prioritou. Do zámoří cestoval pevně přesvědčený o tom, že si šanci ve slavném kanadském týmu vybojuje a bude krýt záda týmové jedničce Freddiemu Andersenovi.

"V neděli mu nebylo dobře po těle, proto dnes nebyl na ledě. Je jasné, že to pro něho není zrovna ideální. Pokud chce bojovat o to, aby tady získal práci, bude se muset nějak rozhodnout. Jenže zároveň také potřebuje být zdravý," prohlásil trenér Mike Babcock.

Rodák z Ústí nad Labem Neuvirth debutoval v NHL jako hráč Washingtonu v sezoně 2008/09, chytal také za Buffalo, New York Islanders a naposledy za Philadelphii. V uplynulém ročníku zasáhl v dresu Flyers i kvůli zdravotním potížím pouze do sedmi zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články