Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Netík: S každým zápasem se bude Poprad zlepšovat

Poprad - Hokejisté Popradu svůj premiérový zápas v Kontinentální lize proti Magnitogorsku prohráli, s jedním z favoritů soutěže ale odehráli vyrovnané utkání. Naznačili, že by v soutěži nemuseli být jen do počtu, jak jim někteří předpovídali. Zásluhu na tom měl i útočník Tomáš Netík, člen elitní formace Lva. Bývalý hráč Sparty sice gól nedal, ale i on si po zápase vysloužil potlesk fanoušků podtatranského klubu.

HC Lev Poprad
zdroj: hclev.eu

"Ke spokojenosti chybí lepší výsledek a nějaké body. Nedopadlo to, ale na druhou stranu to nebyl špatný start," řekl Netík po prohře 2:4. "Měli jsme výbornou první třetinu, ale pak nás Magnitogorsk svou zkušeností trochu přehrával a dostal se do vedení. Vybrali jsme si slabší momenty, ale Bartečko to nastartoval zpátky a od té doby jsme předváděli slušný výkon," uvedl.

Zatímco Magnitogorsk je stejně jako další kluby KHL mužstvem s bohatou minulostí, popradský tým vznikl prakticky na zelené louce až letos. Na projektu nejprve českého a poté slovenského klubu v KHL pracovali manažeři přes dva roky, až v létě se ale vše naplno rozběhlo a tým oficiálně vznikl.

"Máme vynikající hráče s hodně individuálními zkušenostmi, ale ten tým je spolu osm týdnů a týmová zkušenost tam trošku chybí. Ale tu budeme nabírat s každým zápasem, takže z tohoto pohledu nemám nijak špatný dojem. Předvedli jsme obětavý a důstojný výkon," řekl bývalý hráč pražské Sparty, který hrál v prvním útoku společně s Ľubošem Bartečkem a Jurajem Mikúšem.

Do rekonstruované popradské arény přišlo 4500 diváků, takže bylo oficiálně vyprodáno. A Lvům vytvořili solidní atmosféru. "Slyšel jsem o popradských fanoušcích, že jsou výborní a hokejoví, což se potvrdilo. I po prohraném zápase nám tleskali, což je příjemné. My musíme pracovat na tom, abychom si je udrželi na své straně," uvedl Netík.

Popradští věří, že by jim k úspěchům mělo pomoct i užší domácí kluziště. Ostatní celky v soutěži totiž hrají na širších ledových plochách, jak je v Rusku zvykem. "Doufáme, že to bude naše zbraň. Doma by se měly dělat body. V Rusku jsou ta hřiště všude diametrálně větší, je to rozdíl. Chceme zapracovat na tom, aby se tady hrálo soupeřům těžko a my jsme tady ty body sbírali," konstatoval Netík, jenž v minulé sezoně hrál KHL v dresu moskevského CSKA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články