Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nestrašil o zranění: Jsem na tom až překvapivě dobře

Průhonice (u Prahy) - Andrej Nestrašil má za sebou dlouhou rekonvalescenci poraněné páteře a začíná se vracet k běžnému režimu profesionálního hokejisty. Pětadvacetiletý útočník Caroliny utrpěl na konci února zlomeninu dvou obratlů. Místo původních nepříliš optimistických prognóz už vyhlíží příští sezonu NHL.

"Jsem na tom až překvapivě dobře, rekonvalescence jde lépe oproti plánu. Hodně lidí si myslelo, že ani nestihnu začátek nadcházející sezony a budu muset začít trošku později. Ale co jsem se před dvěma týdny vrátil, tak jsme do toho hodně šlápli a ten pokrok je výrazný. A vypadá to, že bych měl sezonu stihnout, pokud se nestane něco nečekaného," řekl Nestrašil.

Nestrašil se po nepříjemném zranění nemůže dočkat návratu mezi mantinely. "Těším se na další sezonu a i to mě drží psychicky nahoře, protože vím, že ji potřebuju mít dobrou. Budu hrát o novou smlouvu, ta současná mi po sezoně končí," připomněl pětadvacetiletý forvard. "Hlavní tedy je připravit se dobře na další sezonu a věřím, že když se bude dařit na klubové úrovni, šance v reprezentaci ještě přijde," řekl Nestrašil.

Na Světový pohár by se teoreticky mohl ještě dostat jako náhradník za někoho z nominovaných v případě zdravotních komplikací. "Malinká naděje tam je. Nejhorší na tom je, že museli trenéři uzavřít tu nominaci 1. června, kdy jsem byl bez ortézy dva nebo tři dny. A moc jsem nevěděl, co a jak bude. Kdybychom spolu mluvili dneska, už by ty prognózy byly lepší," připustil Nestrašil.

Od úrazu v utkání na ledě Toronta, který byl následkem čistého ataku domácího Nazema Kadriho, ušel dlouhou cestu. "První odhady byly docela dost mizerné. První měsíc jsem fakt jen ležel a šel akorát tak na oběd," přiblížil.

Snažil se přesto myslet pozitivně. "Byl jsem na tom psychicky relativně dobře. Měl jsem takové tušení, že to bude dobré. Neměl jsem bolesti a vše šlo podle plánu. A i doktoři už po pár týdnech byli docela pozitivní. Po psychické stránce jsem to zvládl docela dobře a každým dnem je to lepší a lepší," uvedl Nestrašil.

"Během rekonvalescence jsem měl v určitých situacích na výběr, jestli chci být dál opatrný a třeba dělat věci s ortézou, nebo ji zahodit. Rozhodl jsem se, že spíš se budu snažit dělat věci bez ní, když to půjde, abych pak neměl nějaký psychický blok." Nyní už absolvuje každé ráno kondiční trénink - běh či posilovnu. Jen necvičí s těžkými činkami.

Ráno se připravuje hodinu a půl, odpoledne zhruba 45 minut. "Jak jsem tři a půl měsíce ležel, tak si tělo hodně odvyklo. Takže i ta hodina a půl je velký nápor na tělo a stačí to k tomu, že jsem pak vyřízený," přiznal. Má radost, že dokázal i během nečinnosti udržet svou váhu, s níž měl v minulosti problémy. "Zůstal jsem celou dobu na 90 kilogramech a mělo by tak být vše o to lehčí," dodal Nestrašil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články