Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nestrašil o životě v bublině: Vidíme jen zimák a hotel. Českou partu si ale užívá

V Helsinkách se pro něj nic nezměnilo, podobné podmínky zažívá kvůli KHL pátým měsícem v kuse. Andrej Nestrašil ale na Turnaji Karjaly přece jen jednu odlišnost pozoruje – s českými spoluhráči v reprezentaci se na další fázi sezony příjemně dobije energií před návratem do Magnitogorsku. Přímý přenos dalšího utkání národního týmu Finsko – Česko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v sobotu od 16:10.

"Už jsme v bublině asi čtyři a půl měsíce. Pro mě je to tady spíš psychický odpočinek. Naopak jsem rád, že jsem sem mohl přijet, abych nabil trošku energie. Jsme v českém prostředí, na pokoji s českými kluky. Můžeme si povyprávět nějaký historky, zasmát se tomu. Pak odjedu zpátky do Magnitogorsku s větší mentální energií," řekl Nestrašil.

"Hodně hráčů z NHL přišlo s tím, že to bylo náročné psychicky. Tomu rozumím a myslím, že hlavně pro kluky, kteří mají děti, to musí být hodně těžké. Já děti nemám, tak možná o to je to lehčí, ale neviděl jsem přítelkyni čtyři a půl měsíce, rodinu taky ne," podotkl.

Uplynulý ročník NHL se dohrával včetně přípravy od července do září v bublinách v Edmontonu a Torontu. V KHL se cestuje jako předtím, přesto je to podle Nestrašila podobné. "Víceméně v bublině jsme. Když jedeme třeba na trip, tak zůstáváme v Moskvě na hotelu. Vidíme jen zimák a hotel," podotkl Nestrašil.

Potíže se nevyhnuly ani Magnitogorsku

O cestě domů v pauze místo reprezentace neuvažoval. "Nechtěl jsem, abych musel být v karanténě nebo se třeba nedostal zpátky do Magnitogorsku. Riskovat něco, co by mohlo ohrozit moji situaci. Je to pro všechny těžké, ale my v Rusku můžeme děkovat Bohu, že se hraje, nemusíme stát," uvedl devětadvacetiletý slávistický odchovanec.

"Nevím, jestli někteří kluci (z Ruska) letěli domů, nebo ne. Uvidíme, jak to bude další měsíce, ale přítelkyně za týden odjíždí na Vánoce domů, přijede až někdy v lednu, takže jsme to ani neřešili," konstatoval Nestrašil.

Koronavirová nákaza v poslední době poznamenala i tým Magnitogorsku a po podařeném vstupu do sezony se musel Metallurg vyrovnávat s potížemi. "Bohužel v posledních dvou třech týdnech nás trefil covid, takže každý den přibývali tři čtyři hráči, kteří byli nemocní a museli do karantény," popsal.

Sestava se tak podle Nestrašila hodně lepila. "Měli jsme třeba jen jednoho centra, nebo zase oba gólmani byli nemocní, nebo čtyři beci, sedm útočníků. Trenér byl nemocný, takže museli zaskočit asistenti. Byla to hodně velká improvizace," podotkl.

Nestrašil se stal tváří projektu Pomáháme sestřičkám

Magnitogorsk je v tabulce Východní konference šestý. "Asi jsme tu situaci mohli zvládnout trošku líp, protože jsme poráželi silná mužstva jako CSKA, Omsk a Čeljabinsk, ale bohužel jsme prohrávali s těmi slabšími, jako je Kunlun, Nižněkamsk. Ale na to, v jaké situace jsme byli, jsme to zvládli relativně dobře a snad se během pauzy dáme do kupy," řekl Nestrašil.

Při turnaji v Helsinkách se stal hlavní tváří podpory národního týmu pro zdravotníky, kteří v České republice bojují s koronavirem v první "lajně". Reprezentanti se rozhodli, že část svého honoráře z úvodní akce seriálu Euro Hockey Tour věnují na transparentní účet projektu "Pomáháme sestřičkám".

"Byl to z velké části můj nápad, něco v této situaci udělat. To, že to šlo na 'Pomáháme sestřičkám', bylo ve spolupráci se všemi ostatními. Už když jsme sem přijeli, měl jsem takový pocit, že když je takto těžká doba, měli bychom se nějak zapojit a pomoct," vysvětlil Nestrašil svou roli ve vzkazu prostřednictvím natočeného videa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články