Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nesmíme jim dát čuchnout, burcuje Lva Sekáč

Praha - Dva hlavní hrdiny měli po výhře nad Metallurgem ve svých ofenzivních řadách hokejisté Lva. Díky jejich zásahům vedou Pražané ve finále play-off KHL 2:1 na zápasy a jsou Gagarinovu poháru opět blíže než Magnitogorsk. Český útočník Jiří Sekáč korunoval vynikající výkon první trefou v letošních vyřazovacích bojích, Justin Azevedo pak potvrdil výtečnou střeleckou formu dvěma zásahy, včetně vítězného v samém závěru základní hrací doby.

Lev - Magnitogorsk
zdroj: ČTK autor: Michal Kemmermayer

Sekáč vyšel předchozích 17 zápasů střelecky naprázdno, přes povedené výkony měl na kontě "jen" sedm asistencí. Tentokrát se konečně dočkal už ve druhé minutě. "Ulevilo se mi, já jsem na to čekal celé play-off. Byl jsem hrozně rád, že se mi to povedlo. A navíc v takhle důležitém zápase," pochvaloval si Sekáč. Jednadvacetiletý forvard byl na ledě hodně vidět. Kromě perfektní defenzivní práce i dalšími šancemi, z nichž ho mrzela především ta z poloviny zápasu, které chyběla k dokonalosti jen gólová tečka.

"Mikko Mäenpää mi poslal skvělou přihrávku a udělal jsem to, co jsem si myslel, že bude nejlepší. Neprotlačil jsem to pak ale za gólmana," litoval Sekáč. Se spoluhráči pocítil velký zmar 78 vteřin před koncem, kdy Metallurg srovnal gólem na 2:2. Ale ani to ještě nebyl konečný výsledek. "Když člověk dostane gól minutu a půl před koncem, tak už si nemyslí, že by mohl dát další gól, a spíš se soustředí na to prodloužení, další třetinu," připustil Sekáč. "Díky bohu to tam kluci pak ale udělali skvěle a dali další gól. To byla obrovská radost," uvedl Sekáč.

Jeho celek má opět o krok blíž ke Gagarinovu poháru než soupeř. "Tohle bylo hodně důležité, že se nám povedlo vyhrát první zápas doma. Zase jsme odskočili na ten jeden zápas. Ale nesmíme být moc vysoko. Je potřeba nedat jim čuchnout ani v dalším zápase. A znovu vyhrát," prohlásil Sekáč. Pražané mají na čem stavět, odehráli svůj asi nejlepší zápas ve finálové sérii. "Hráli jsme bez chyb, a i přes to, že Magnitogorsk je na tom ofenzivně dobře, jsme to zvládali bez faulů," řekl Sekáč.

Azevedo na rozdíl od Sekáče naopak pálí ve vyřazovacích bojích ostrými. Trefil se v každém dosud odehraném finálovém utkání a se 14 body z 18 utkání za devět branek a pět asistencí je v čele klubového kanadského bodování i nejlepším kanonýrem Lvů v play-off. Pocity po vítězném gólu ale popisoval jen hodně ztěžka. "Pořádně ani nevím. V mé hlavě je na to až příliš mnoho emocí. Nikdy není konec, dokud zápas opravdu neskončí. Oni se nevzdávali a odvedli dobrou práci, když vyrovnali necelé dvě minuty před koncem, ale jak vidíte, stát se může cokoliv," přemítal Azevedo.

I malý kanadský forvard s portugalskými kořeny cítil, že trefil hodně důležitou výhru. "Obrovsky. Navíc s ohledem na to, že jsme doma. Musíme si tu výhodu, do níž nás dostal vítězný gól, přenést i do dalšího zápasu. Můžeme si to pár hodin užít, ale pak už zase zpátky do práce. Jak v týmu vždy říkáme - nikdy nemůžeme být příliš nahoře, ale ani zbytečně moc dole. Je třeba si udržovat pořád stejnou úroveň," nabádal Azevedo. Souhlasil s koučem Karim Jalonenem, že Lvi odehráli nejlepší finálový zápas. "Myslím, že to tak je. Každý hrál výborně, od brankáře přes první až po čtvrtou lajnu. Stejně tak to ale musí vypadat i příští zápas," zdůraznil Azevedo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články