Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neshody s Hadamczikem zapomenuty, Kindl se těší na Karjalu

Praha - Obránce Jakub Kindl považuje náznaky svárů s koučem hokejové reprezentace Aloisem Hadamczikem z jara tohoto roku za zcela uzavřenou kapitolu. Místo toho si váží trenérovy důvěry a těší se na turnaj Karjala, který český výběr odstartuje ve středu v Liberci soubojem proti Švédsku.

Jakub Kindl (vpravo) v dresu Detroit Red Wings
zdroj: Getty Images autor: Dave Reginek

"Vůbec bych to nechtěl rozebírat, že jsme se nepohodli nebo něco takového," řekl Kindl na dnešním srazu v Praze novinářům při otázce na neshody s Hadamczikem z konce dubna. Tehdy spěchal pomoci mužstvu z Detroitu, po Českých hrách v Brně mu ovšem Hadamczik oznámil, že ho sice na světový šampionát ve Finsku a Švédsku vezme, ale jako náhradníka.

"My jsme se domluvili, že by pro mě bylo lepší, kdybych zůstal doma a připravoval se na nový ročník, protože moje sezona byla náročná a asi bych pro tým moc perspektivní nebyl, kdybych seděl na tribuně. Psychicky jsem byl docela unavený, tak myslím, že bylo lepší se rozhodnout takhle a říct to trenérovi s tím, že se chci dobře připravit na novou sezonu," připomněl pětadvacetiletý bek Red Wings, jenž při výluce NHL pomáhá Pardubicím.

Nyní je prý situace zcela odlišná. "Teď je to samozřejmě jiné. Jsem strašně rád, že jsem zase tady, a už i v Brně to pro mě byla neskutečná zkušenost. Jsem rád, že mě trenér pozval a že mi věří. Udělám vše pro to, abych v týmu zůstal dál," ujistil Kindl, který už vyhlíží zápas v Liberci. "Dosud jsem tam ještě nehrál v té nové hale, takže i proto se těším," podotkl.

Obránce Detroitu Jakub Kindl (vpravo)
zdroj: AP autor: Carlos Osorio

Odpočinout si v úvodu sezony nechtěl, pozvánku vítá tedy i z toho důvodu, že zůstane v zápasovém rytmu. "Jsem za to rád. Jsem ještě mladý hráč a potřebuju pořád hrát a rozvíjet se. Myslím, že ta pauza by mi i uškodila," prohlásil Kindl. Společně s klubovými spoluhráči z kádru obhájce mistrovského titulu si užívá současný hokejový boom, který v Pardubicích, ale vůbec v celé soutěži, přinesl právě příchod hráčů z NHL.

Vedle něho oblékají dres Východočechů útočníci Aleš Hemský a David Krejčí. "Je skoro pokaždé vyprodáno a je tam pak neuvěřitelná atmosféra. Fanoušci nás strašně ženou a je paráda v tom hrát," pochvaloval si Kindl. A fanoušci si současnost užívají, ti pardubičtí nezatratili své miláčky ani při průběžném stavu 3:9 v pátečním duelu s Kladnem (6:9).

"Asi to bylo hodně tím, že tam byl právě Jarda (Jágr), mnozí fanoušci by tam jinak možná asi už nebyli. My jsme sice dostali šišku, ale pro fanoušky i televizní diváky to byl dobrý hokej. Tolik gólů v jednom zápase, to se nestává často," konstatoval Kindl. Po reprezentační pauze bude v Pardubicích pokračovat. "Neplánuji se nikam přesouvat. Jsem tam takhle dohodnutý, a kdyby NHL nezačala, dohraju tam nejspíš i celou sezonu," nastínil Kindl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články