Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nerozhodná série mezi Slavií a Plzní se stěhuje na západ Čech

Praha - Za vyrovnaného stavu série 1:1 bude na západě Čech pokračovat semifinále play-off hokejové extraligy mezi Plzní a Slavií. Zatímco domácí indiáni budou usilovat o to, aby se od startu letošních vyřazovacích bojů poprvé dostali do průběžného vedení v sérii, Pražané touží vrátit výhodu domácího prostředí na svou stranu. Musejí tedy vyhrát alespoň jeden z nadcházejících dvou soubojů. Ten druhý se hraje v pátek opět v Plzni. Utkání Plzeň - Slavia sledujte živě od 18:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a Josef Zajíc.

Plzeň nepodléhá přehnanému optimismu. "Není ani důvod po jedné výhře 1:0. Ale věříme, že by to mohl být úspěšný recept," řekl trenér Milan Razým. "Trochu jsme změnili herní pojetí a vrátili se zase k agresivnímu způsobu hry, po soupeři jsme šli, napadali ho a dobře forčekovali. To je také asi jediný způsob, jak lze proti Slavii, kterou zdobí nejlepší defenziva v lize, uspět," doplnil Razým.

Z toho, že by zaplněné hlediště mělo strhnout domácí hráče k až příliš otevřené ofenzivě, obavy nemá. "My se na to z pohledu toho, zda hrajeme doma nebo ne, moc nedíváme. A už vůbec kvůli tomu nepodléháme nějakému uspokojení, protože domácí prostředí až takovou výhodou v této sérii není, o čemž jsme se přesvědčili se Slavií v základní části," připomněl Razým. Očekává podobný obraz zápasů, který mohli diváci vidět v Praze. "Tedy opět vyrovnaná bitva o každý gól a vůbec o každou šanci na něj," podotkl Razým.

Slavia přes poslední porážku v domácím prostředí nijak nepanikaří. "Dá se říct, že do toho půjdeme stejně a žádné velké změny kvůli tomu nebudou. Oba ty zápasy byly hodně vyrovnané, my se potřebujeme oproti druhému utkání zase o něco více tlačit do brány a častěji střílet," nastínil plány Pražanů asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Dvě cesty do Plzně znamenaly v sezoně pro druhý tým tabulky základní části zisk pěti bodů za dvě vítězství. Nyní by se Pražané rádi vrátili do metropole alespoň s jedním. "Bude to samozřejmě těžké, ale to je pro nás základ - urvat alespoň jednu výhru a mít zase výhodu domácího prostředí na své straně," podotkl Weissmann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články