Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Neprůstřelný Fleury dotáhl Pittsburgh ke druhé výhře během 24 hodin

New York - Ofenziva Rangers zažila 24 hodin marnosti. V nedělním zápase v Pittsburghu nula, v pondělí po přeletu do New Yorku rovněž nula. Pittsburgh zvítězil v druhém kole play-off NHL na newyorském ledě 2:0 a v sérii se ujal vedení 2:1 na zápasy. Hrdinou večera byl opět brankář Marc-Andre Fleury, který podruhé za sebou vychytal čisté konto.

Marc-Andre Fleury
zdroj: ČTK/AP

New York Rangers - Pittsburgh 0:2

"Myslím, že děláme spoustu věcí dobře, ale nestačí to na to, abychom vyhráli," litoval domácí brankář Henrik Lundqvist, který čelil jen patnácti střelám. Jeho spoluhráči naopak zasypali Fleuryho 35 ranami, devětadvacetiletý kanadský gólman ale všechny pochytal.

Domácí hokejisté se znovu trápili v přesilových hrách. V neděli nevyužili tři během úvodních sedmi minut zápasu, tentokrát jich promarnili pět a v celé sérii neproměnili dohromady už 13 přesilovek.

"Myslím, že není pochyb o tom, že Fleury byl dnes naším nejlepším hráčem na ledě," poznamenal trenér vítězů Dan Bylsma. "Chytal skvěle od začátku do konce a zvlášť v oslabení. Přesilovky soupeře jsme ubránili hlavně díky němu," dodal na adresu Fleuryho, který za posledních 120 minut hry pochytal všech 57 střel. Měl ovšem i štěstí, třikrát za ním zvonily tyče. "Jsou to moji spojenci," žertoval Fleury.

"Tučňáci" rozhodli o vítězství dvěma góly v druhé třetině. Nejprve se poprvé v letošním play-off střelecky prosadil kapitán Sidney Crosby, jenž v 23. minutě po rychlém úniku překonal brankáře Lundqvista hbitou střelou švihem. V 36. minutě přidal druhý gól Jussi Jokinen, který až na jedinou výjimku bodoval ve všech zápasech letošního Stanley Cupu.

Anaheim - Los Angeles 1:3

Na vítězné vlně zůstávají "Králové" z Los Angeles. Poté, co otočili sérii prvního kola se San Jose z 0:3 na 4:3, vyhráli dvakrát na ledě Anaheimu a domů si tak vezou slibné vedení 2:0. V pondělním duelu zvítězili 3:1, přestože "Kačeři" svého soupeře přestříleli v poměru 37:17.

Hosty dostal do vedení už po 34 sekundách hry Marián Gáborík, který tak navázal na svůj výkon ze závěru prvního duelu, v němž nejprve v poslední minutě základní hrací doby vyrovnal a pak vstřelil vítězný gól v prodloužení. Za domácí srovnal v 10. minutě v přesilové hře Patrick Marron, jenže už za dvě minuty vrátil Kings náskok Alec Martinez.

A pak už úřadoval brankář Jonathan Quick, díky jehož 36 zákrokům uhájili hráči Los Angeles hubené vedení až do poslední minuty, v níž přidal třetí gól do prázdné branky při power play Dwight King.

Výsledky NHL

Východní konference - 3. zápas:

New York Rangers - Pittsburgh 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Branky: 23. Crosby, 36. J. Jokinen. Střely na branku: 35:15. Diváci: 18 006. Stav série: 1:2.

Západní konference - 2. zápas:

Anaheim - Los Angeles 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Branky: 10. Maroon - 1. Gáborík, 13. Martinez, 60. King. Střely na branku: 37:17. Diváci: 17 281. Stav série: 0:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články