Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Neporazitelnost Vítkovic pokračuje, tentokrát zdolaly Karlovy Vary

Vítkovice - Série hokejistů Vítkovic bez porážky trvá i po utkání s Karlovými Vary. Vítězství 3:1 a osmý bodový zisk za sebou režíroval Lukáš Kucsera, který zaznamenal dvě asistence. První zásah letošní sezony si připsal Erik Němec. Severomoravský celek porazil Energii na domácím ledě posedmé v řadě.

Jan Hudeček (vpravo) překonává brankáře Honzíka
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

I bez stále zraněného gólmana Bartošáka a několika dalších hráčů se Vítkovice stále drží na úspěšné vlně. Domácí i proti Západočechům začali zhurta a už po dvaceti sekundách orazítkoval Tybor tyč hostující brány.

Slovenský útočník byl nadále při chuti. V sedmé minutě jeho nepřesnou střelu z mezikruží poslal do sítě Roman a těsně po skončení početní výhody otevřel skóre. Ostravané oplývali nasazením. Úvodní dějství měli pod kontrolou díky výbornému pohybu. "Celou první třetinu byly Vítkovice lepší. My jsme do utkání vstoupili špatně. Až od snížení se to trošku zlepšilo," řekl hostující forvard Václav Skuhravý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Karlovy Vary

Druhý gól měl ve 13. minutě na hokejce opět Roman, jenže blafákem Honzíka nevyšachoval. Karlovarský brankář zmařil i následnou příležitost Hudečka. Krátký byl až na Urbancův švih z 18. minuty, který před ním zřejmě lehce tečoval projíždějící hráč.

Ani Energie však nehrála špatný zápas. Naděje oživila rychlým snížením, o které se už o 29 sekund později zblízka postaral Mikulík. Akcie Západočechů mohly jít nahoru ještě víc, ale pětatřicet sekund dlouhou přesilovou hru pěti proti třem nevyužili.

"V první třetině jsme z toho tlaku měli vytěžit výraznější vedení. Byli jsme lepší a šancí jsme měli dost, místo toho jsme dostali kontaktní gól do šatny," uvedl vítkovický útočník Lukáš Kucsera.

Naopak. Domácí vzápětí zdvojnásobili svůj náskok třetí brankou v končícím klasickém oslabení. Hosté ponechali bez povšimnutí na kruhu Němce, jenž se po ideálním pasu Kucsery nezmýlil a zaznamenal svou první letošní trefu.

Domácí se za stavu 3:1 upnuli na bezchybnou hru ve středním pásmu. Z každé příležitosti nicméně vyráželi do nebezpečných brejků. Definitivně je mohli uklidnit Tomi s Hudečkem, ale Honzík jejich střely vyrazil. Poslední tým soutěže už závěr ničím nezdramatizoval.

33. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. O. Roman (Tybor, Kucsera), 19. Urbanec (Olesz), 28. E. Němec (Kucsera) - 19. Mikulík (T. Rachůnek). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 6837.  

Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Urbanec, Hrbas, Baranka, Kovář, Výtisk - Tybor, O. Roman, Kucsera - Hudeček, Y. Stastny, Olesz - Vandas, E. Němec, D. Květoň - Tomi, Balán, Illéš - od 41. navíc Szturc. Trenéři: Trnka a Vůjtek st.

Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, Rýgl, T. Dvořák, Benák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Davídek, Skuhravý, Vachovec - D. Kindl, Dušek, Mullane - Kohout, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Pavel Trnka (Vítkovice): "První třetina byla z naší strany výborná. Tedy až na poslední tři minuty, kdy jsme soupeři dovolili vstřelit branku. Bohužel jsme v ní opět neproměnili šance, ale to je náš dlouhodobý problém. Druhá třetina už byla trošku rozháraná, ale i proto, že se soupeř zlepšil. Jsem ale rád, že jsme si výsledek ve třetí třetině pohlídali. Pro nás to jsou další důležité body."

Jan Tlačil (Karlovy Vary): "My jsme utkání nezačali dobře. Hráči neplnili to, co jsme si řekli na poradě. Dostávali jsme se pod tlak, z čehož pramenily fauly. Druhá třetina už byla lepší. Ale paradoxně jsme dostali gól v naší přesilovce a krátce poté, co jsme nevyužili přesilovku pět na tři. To byl zřejmě klíčový moment. Hráči pak už byli pod velkým tlakem a závěr utkání nezvládli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články