Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Neporažená Slavia hostí Pardubice, Plzeň jede na Spartu

Praha - Hokejisté Slavie a Plzně budou v pátečních zápasech 3. kola Tipsport extraligy hájit dosavadní neporazitelnost. Naopak o premiérovou výhru budou usilovat hráči Třince, kteří jako jediní ještě nebodovali. Pouze bod mají na kontě hokejisté Litvínova.

17:00 Třinec - Zlín

Třinec se krčí na chvostu tabulky. Ambiciózní tým nezvládl vstupní zápas s Libercem ani druhý pokus v Hradci Králové a do třetice se bude o nápravu snažit doma se Zlínem, jehož styl mu ovšem dlouhodobě nesedí. Oceláři s ním vypadli v posledním semifinále a celkově v minulém ročníku z deseti zápasů sedmkrát prohráli.

Oba úvodní duely dotáhli hokejisté Zlína až do samostatných nájezdů a vydolovali tři body. "I když Třinec oba úvodní zápasy prohrál a je bez bodu, čeká nás nepříjemný soupeř s útočným pojetím hry. Třinec má v kádru starší hráče, kteří se dostávají pomaleji do tempa. Musíme si hlavně pohlídat začátek zápasu, abychom zbytečně neinkasovali," řekl trenér Rostislav Vlach.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na televizní utkání Třinec - Zlín


18:00 Sparta - Plzeň

Prestižní bude také souboj Sparty s mistrovskou Plzní. "Plzeň má kvalitní a konsolidované mužstvo. Všichni hráči dobře vědí, ve kterou chvíli utkání mají bránit, kdy pro změnu útočit a dostat tak soupeře pod tlak," uvedl trenér Josef Jandač. Pražané si uvědomují, že klíčovým hráčem soupeře je Martin Straka. "Jeho největším přínosem kromě nesporných kvalit je hlavně to, že se umí obětovat pro tým. My se na zápas těšíme, protože Plzeň je tradiční soupeř, mistr. V pátek snad dorazí hodně fanoušků a utkání bude mít dobrou atmosféru," dodal Jandač.

Západočeši jsou zatím stoprocentní, kouč Milan Razým si ale uvědomuje, že nyní je čeká největší test. "Dva zápasy nic neznamenají, kdybychom je vyhráli po 30. kole, tak si toho ani nikdo nevšimne. S úspěšným vstupem do sezony jsme ale spokojeni," řekl Razým. I on se na duel těší. "Sparta nás prověří, jestli bude začátek opravdu úspěšný," uvedl.


18:00 Brno - Chomutov

Kometa Brno uzavře duelem s Chomutovem sérii tří domácích zápasů. V minulém kole proti Slavii se Brno navzdory tlaku proti defenzivně laděnému soupeři střelecky neprosadilo. "Chomutov hraje podobným stylem, opět očekáváme urputně bránícího soupeře. V týdnu jsme se na tuto taktiku připravovali. Zaměřili jsme se na zjednodušení hry a přímý tah na branku a více střelby. Doma je naší povinností bodovat," poznamenal kouč Vladimír Kýhos.

Chomutov zatím vytěžil ze dvou zápasů čtyři body, na ledě Komety se bude snažit navázat na výhru nad Spartou. "Víme, že nás čeká velmi náročné střetnutí. Kometa hraje doma před výbornou kulisou, která dokáže mužstvo strhnout k maximálnímu výkonu. Pojedeme ale do Brna s odhodláním porvat se o co nejlepší výsledek," uvedl asistent trenéra Jiří Veber.


18:00 Kladno - Vítkovice

Kladno v neděli uspělo v nájezdech na ledě Zlína, nyní se bude snažit proti Vítkovicím poprvé vyhrát i v domácím prostředí. V prvním kole totiž podlehlo Slavii. Rytíři se musejí obejít bez útočníka Miloslava Hořavy, který ve Zlíně po zákroku Zdeňka Okála utrpěl otřes mozku a bude k dispozici nejdříve na konci září. "Miloše Hořavu nahradíme Jirkou Kuchlerem. Jeho pozici centra v prvním útoku převezme Michal Lukáč," uvedl trenér Zdeněk Vojta.

Vítkovice jedou do Kladna povzbuzeny vydřeným vítězstvím nad Karlovými Vary, které podle kouče Petera Oremuse ukázalo na bojovný charakter týmu. "Dvakrát se v něm nám podařilo smazat náskok soupeře a nakonec i zápas otočit, což je ve vyrovnaném začátku sezony hodně pozitivní. V Kladně chceme odehrát maximum. Pokud budeme disciplinovaní, věřím v náš úspěch. Ale musíme k zápasu přistoupit doopravdy poctivě," řekl Oremus.


18:00 Karlovy Vary – Hradec Králové

Karlovy Vary mají na kontě dva body za domácí výhru nad Chomutovem (3:2 po sam. nájezdech) a čeká je Hradec Králové. Při problémech s marodkou Energie angažovala na zkoušku slovenského útočníka Milana Kytnára. Hradec Králové začne na západě Čech sérii tří venkovních utkání, v KV areně chce navázat na domácí výhru nad Třincem.

"Chceme předvést stejně bojovný výkon, jedině tak máme šanci na další extraligové body," uvedl trenér Peter Draisaitl na klubovém webu. "Karlovy Vary prožily dobrou přípravu a formu by si mohly přenést i do sezony. Vypadá to, že se po velkých změnách konečně našly a ustálily jako tým, a my rozhodně na jejich půdě musíme předvést nejlepší možný výkon," dodal německý kouč.


18:15 Slavia - Pardubice

Slavia vytěžila plný počet bodů z úvodních dvou zápasů venku a teď se těší na první vystoupení doma. Proti Pardubicím nastoupí i s kanonýrem Jaroslavem Bednářem, který nedohrál nedělní utkání v Brně. "Jarda se necítil dobře, inkasoval tam nějakou ránu... Víc bych to ale nespecifikoval. Hlavní je, že v úterý normálně trénoval a v pátek by měl být připraven k zápasu," řekl klubovému serveru trenér a sportovní manažer Slavie Vladimír Růžička.

Východočeši si v úterní dohrávce proti Litvínovu připsali první výhru a bodovat chtějí i v O2 areně. "Až další zápasy ukážou, jak na tom jsme. Slavia je velice dobrý soupeř, dostala zatím jen jeden gól a výborně brání. Uvidí se, jak jsme na tom s produktivitou," uvedl trenér Zdeněk Venera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články