Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Německý hokejový brankář Müller podlehl rakovině

Berlín - Ve věku 28 let dnes zemřel německý hokejový brankář Robert Müller. Bývalý reprezentant a účastník dvou olympijských turnajů podlehl zhoubnému nádoru na mozku. Zhoubný nádor u gólmana, který v německé reprezentaci odehrál 127 zápasů, našli lékaři v roce 2006. Při následné operaci však Müllerovi mohli odstranit jen část, protože jinak hrozilo poškození mozku. Brankář poté absolvoval ozařování a chemoterapii a za tři měsíce se dočkal sportovního comebacku.

Robert Müller
zdroj: sportgate.de

V předminulé sezoně dokonce postoupil s Kolínem nad Rýnem až do finále ligy a německou branku hájil i na mistrovství světa v Kanadě, kde například vychytal nečekanou výhru nad Slovenskem. 

Při srpnové rutinní prohlídce v Heidelbergu ovšem lékaři zjistili, že nádor v Müllerově hlavě roste a tím, že tlačí na cévy, způsobuje akutní ohrožení života. Ani při druhé operaci se nepodařilo doktorům tumor zcela odstranit, ale přesto se Müller loni v listopadu ještě vrátil do branky. V prosinci se mu ale přitížilo a lékaři mu sport zakázali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články