Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Němec po domácí prohře: Musíme to hodit za hlavu a hrát naši hru

Praha - Jeho branka posunula Lva ve čtvrtém finálovém duelu KHL proti Magnitogorsku do vedení a přiblížila ho mečbolu. Obránce Pražanů Ondřej Němec se však třetí vítězné trefy v play-off nedočkal. Ruský celek v závěrečné třetině výsledek otočil, vyhrál 5:3 a srovnal stav série na 2:2, což zkušeného beka velice zklamalo.

Obránce Lva Praha Ondřej Němec
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"My jsme přišli z kabiny a nebyli jsme připravení na to, že se začalo hrát. Stupidní chyba, pak moje vyloučení. Bylo to 3:5 a už jsme honili výsledek a oni si to už pohlídali. Měli jsme super dvě třetiny, ale potom jsme si během pár minut prohráli zápas," řekl Němec, který vítěznou trefou dovršil postup ve 2. kole proti Doněcku a pak rozhodl i první finále Západní konference proti Jaroslavli.

Lev neuhlídal elitní řadu soupeře, lídr produktivity Sergej Mozjakin připravil pro spoluhráče čtyři góly, dvakrát se prosadil Danis Zaripov. "Rozjeli se, ale hráli jsme s nimi čtyři zápasy a dva z nich jsme k ničemu nepustili," podotkl odchovanec Třebíče.

Ubránit řadu českého centra Jana Kováře, suverénně nejproduktivnějšího útoku sezony v KHL, je klíč k cestě za Gagarinovým pohárem. "Pokud chceme v sérii uspět, tak oni jsou ti klíčoví hráči, které si musíme pohlídat. Dneska předvedli tu svoji genialitu, třeba při čtvrtém gólu. Mozjakin a Zaripov jsou asi dva nejlepší hráči celé KHL, ale dokázali jsme si, že je dokážeme eliminovat, aby nebyli tolik vidět. Musíme jim to otrávit a dohrávat je a oni pak nejsou tolik vidět," řekl Němec.


Boj pokračuje v sobotu v Magnitogorsku, v pondělí se Lev zase může těšit na zcela zaplněnou O2 arenu. "Nevěřím, že se bude něco měnit. My pojedeme to stejné, budeme chtít hrát to, co první a třetí zápas. Musíme hodit za hlavu zápas číslo 2 a číslo 4. Chceme hrát naší hru, to co nám trenér (Kari Jalonen) naordinuje, pokud to dokážeme vyplnit šedesát minut, tak máme šanci na úspěch," věří Němec.

Lev se mohl stejně jako v úterý spolehnout na velkou podporu fanoušků, kterých zavítalo do O2 areny rekordních 17 073. "Úžasné. Lidi byli fantastičtí. Sedmnáct tisíc nikdo před sezonou nečekal. Patří jim velké díky, že přišli a takovou atmosféru vytvořili. Možná je to skvělá pozvánka na pondělní šestý zápas," dodal Němec.

Fanoušci vyprovodili Lva i po porážce aplausem. Dění ještě před odchodem do kabin jim okořenila bitka. "Jsou to emoce. Je to 2:2 ve finále KHL. Všichni vědí, že se hraje o všechno. Je to vyhecované. Je tam spousta provokací a takhle to dopadá. Ale nikdo nemá problém s tím, když se porvou dva chlapi, kteří jsou stejně velcí a stejně silní," okomentoval souboj kanadského spoluhráče Ryana O'Byrneho a finského útočníka Oskara Osaly.

"Jen doufám, že nebudeme trestaní více než oni, protože to bylo hráč na hráče. Normálně si to kluci rozdali, a to k tomu patří," dodal Němec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtého finále KHL Lev - Magnitogorsk
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články