Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Němec: Liberec má mečbol a my už nemáme kam uhnout

Je to na hraně. Ještě jedna porážka a do finále play-off extraligy nepůjde Kometa Brno, nýbrž Liberec. Obránce mistrů z předešlých dvou let Ondřej Němec věří, že Kometa těžkou situaci zvládne a stav semifinále ještě strhne na svou stranu.

"Liberec má mečbol, takže už nemáme kam uhnout. Tohle jsou ale přesně zápasy, kvůli kterým celé léto trénujete a hrajete 52 kol základní části. Každý by si měl vážit toho, že je může hrát, protože už jde opravdu o všechno. Máme ale hodně zkušené mužstvo, spousta hráčů už v podobné situaci byla a zvládneme to," uvedl Němec po porážce 2:5.

Kometa věří, že jí výrazně pomůže podpora fanoušků. "Bude to především o nás. Budeme mít naše fanoušky v zádech a uděláme všechno pro to, abychom sérii ještě jednou vrátili do Liberce. Je tu ale hodně věcí, které je potřeba zlepšit. Musíme navázat na výkon ze třetí třetiny a také zapracovat na přesilovkách, které nám v sérii zatím vůbec nejdou," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 5. semifinále play-off Liberec – Brno

Brněnští v sérii ani jednou nevstřelili první branku a sráží je především nepovedené vstupy do jednotlivých třetin. "První gól nás na deset minut hodně uzemnil. Pak jsme se do toho pomalinku dostali a v závěru první třetiny jsme vyrovnali. Bohužel zase se opakoval stejný scénář, kdy vlezeme na led a opět hned v první minutě inkasujeme," povzdychl si.

"Je potřeba si to uvědomit a do příštího zápasu se podobných chyb vyvarovat, protože nás mohou v konečném důsledku stát i celou sérii," varoval rodák z Třebíče. Kometa páté utkání ztratila především ve druhé třetině, kdy nechala Severočechy jít poprvé v celé semifinálové sérii do dvoubrankového vedení.

"Byla to asi nejhorší třetina, jakou jsem za Kometu v play-off odehrál. Liberec byl jasně lepší, přehrával nás a zaslouženě odskočil do vedení o dvě branky," řekl bek, který do Brna přišel v roce 2016. "Až ve třetí třetině jsme se zvedli a předváděli hru, kterou se chceme prezentovat. V tom musíme příště pokračovat a hrát takto po celý zápas," podotkl Němec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články