Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Němci netuší, že se hokejové MS hraje u nich

Berlín - Světový šampionát v hokeji začíná v Německu už příští týden, Němce to ale příliš nevzrušuje. Podle nedávného průzkumu ví jen necelých 14 procent z nich, že se mistrovství světa hraje v jejich zemi, a pouze necelá tři procenta se o hokejový svátek skutečně zajímá. Stejně neslavně v anketě dopadli i němečtí reprezentanti. Téměř 96 procent oslovených totiž přiznalo, že žádného německého hokejistu nezná.

Šampionát startuje 7. května zápasem hostitelského týmu s USA ve fotbalové aréně v Gelsenkirchenu, kde by ho měl sledovat rekordní počet více než 76 000 diváků. V Kolíně nad Rýnem a Mannheimu pak turnaj potrvá do 23. května. Tato skutečnost je ale podle průzkumu institutu Promit známa jen 13,9 procenta Němců. Naopak 49,5 procenta respondentů odpovědělo, že o mistrovství "nechce vůbec nic vědět".

Tato čísla jsou tak nelichotivou vizitkou organizátorů turnaje a jejich reklamní kampaně, kterou podle stejného průzkumu vidělo jen 7,6 procenta dotázaných z 1 200 vybraných Němců.

Stejně malý zájem mezi nimi vzbuzuje i německé reprezentační mužstvo. Že je jeho trenérem bývalý úspěšný obránce NHL Uwe Krupp, vědělo 5,7 procenta oslovených. Mnohem hůře na tom ale byli jeho svěřenci. Nejčastěji dokázali účastníci průzkumu jmenovat útočníka Bostonu Marka Sturma, kterého znalo 1,5 procenta respondentů. Ostatní němečtí hráči z NHL nepřekročili ani jedno procento, celých 95,7 procenta oslovených si nedokázalo vzpomenout ani na jednoho německého hokejistu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články