Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nejhorší výsledek v sezoně. Švédsko rozstřílelo Furcha a spol. 7:2

Znojmo - Čeští hokejisté prohráli s výběrem Švédska vysoko 2:7. Za domácí se ve Znojmě trefili jen Zohorna a Koukal. Pro výběr kouče Vladimíra Vůjtka se jedná o nejhorší výsledek v sezoně. Reprezentaci patří v Euro Hockey Tour čtvrté místo, další body do seriálu nepřidali. Seveřané jsou v čele.

Utkání ČR - Švédsko
zdroj: ČTK

Český tým nasadil poprvé v přípravě na blížící se vrchol sezony další dvě posily ze zámořské NHL, útočníky Plekance a Pastrňáka. Již v první třetině však z duelu odstoupil další forvard z kanadsko-americké soutěže Sekáč.

Do první šance se dostal v úvodní přesilovce Kovář, ale přestřelil. Více štěstí v koncovce měl o minutu později Zohorna, který po rychlém protiútoku využil Gulašovu přihrávku a usměrnil puk za záda brankáře Fastha.

Při Pastrňákově vyloučení mohl přidat druhý gól Filippi, samostatný nájezd ale neproměnil. Poté si připsal několik zákroků Furch v české brance, inkasoval však jeho protějšek. V početní výhodě dorazil Kempného střelu Koukal.

Snížit mohli Forsling, aktivní Nygren nebo Cehlin, Furcha však překonal až v 16. minutě pohotově dorážející Rosén. Hned na začátku druhé části mohli po přečíslení dva na jednoho vrátit české straně dvoubrankové vedení Kovář se Zohornou, vše ale zhatila nepřesná přihrávka.

Utkání ČR - Švédsko
zdroj: ČTK/AP

Švédové ale postupně převzali iniciativu, a to i díky sérii přesilových her. Vyrovnat se podařilo Hultströmovi, jenž prostřelil Furcha od modré čáry. Ve 33. minutě mohl přidat třetí gól Pastrňák z trestného střílení, úspěchu při svém premiérovém startu v seniorském národním týmu se ale nedočkal. Špatný úsek hry z českého pohledu podtrhl ve 38. minutě Cehlin, jenž chytře usměrnil Martinssonovu střelu.

Vyrovnat mohl ve 41. minutě Kovář, Fasth se však proti přesilovkovému pokusu vítěze Gagarinova poháru stihl přesunout. Ve 47. minutě byl ale útočník Magnitogorsku vyloučen a Švédové v početní výhodě zvýšili vedení, Furcha prostřelil opět od modré Nygren. O 12 sekund později přidal další branku důrazný Cehlin a o vítězství hostů nebylo pochyb. V závěru navíc soupeř triumf zvýraznil dalšími dvěma góly.

ČR - Švédsko 2:7 (2:1, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 6. T. Zohorna (Gulaš), 10. Koukal (Kempný) - 16. Rosén (Gygne), 28. Hultström (Forsling, Klasen), 38. Cehlin (Martinsson, Omark), 47. Nygren (Omark), 47. Cehlin (Omark), 58. Rosén (Hultström), 59. Backlund (Omark, Cehlin). Rozhodčí: Anisimov, Ravodin (oba Rus.) - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 7:6. Využití: 1:3. Diváci: 3642.

ČR: Furch - Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný, Hrabal, Kolář, Zámorský, T. Voráček - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Kašpar, Koukal, Vincour - Gulaš, Jan Kovář, T. Zohorna - Sekáč (18. D. Kubalík), Filippi, Zaťovič. Trenéři: Vladimír Vůjtek, Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.

Švédsko: Fasth - Larsson, Gustafsson, Johansson, Fransson, Hultström, Forsling, Nygren, Martinsson - Cehlin, Backlund, Omark - Klasen, Wennberg, Westerholm - Gynge, Rosén, Sörensen - Sandberg, Ljungh, Sjögren - Wallmark. Trenér: Pär Marts.

Vladimír Vůjtek (trenér): "Nemůžeme být vůbec spokojeni, kromě prvních 25 minut. Švédové ukázali, že jsou dnes asi nejlepší mužstvo v Evropě. V přesilovkách nás prakticky nepustili k puku. Kombinace měli perfektní, beci jim výborně stříleli. Byli v pohybu a my jsme bohužel nestačili. Od půlky jsme nestačili bruslařsky a ani bojovnost tam nebyla taková, jak by si zasluhoval národní tým. Nevím, jestli to bylo z toho, že jsme nestačili, ale všude jsme byli pozdě. Nesnažili jsme se přejít přes jejich beky, odevzdávali jsme kotouče. Prostě se to od půlky nevyvedlo."

Tomáš Plekanec (útočník): "Nebylo to dobré. V pátek musí být na ledě úplně jiný mančaft a hrát daleko lépe. A celý zápas, ne jen dvacet minut. Dlouho jsme nehráli (já a Pastrňák) a myslím, že to bude jen lepší. Nedá se říct, že by nás Švédové překvapili nebo že by byli až o tolik lepší. My jsme jim to ulehčili a nehráli jsme dobře. Musíme hrát také více disciplinovaně a nedělat fauly v útočném pásmu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články