Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nehráli jsme play-off hokej. Musíme na to rychle zapomenout, prohlásil nespokojený Bednář

Hradec Králové – Po čtvrtém semifinálovém zápase proti Brnu byl s hrou Hradce spokojený. Po pátém duelu však Jaroslav Bednář už mluvil jinak. Po domácí porážce jsou Východočeši jednu prohru od vyřazení a kapitán Hradeckých si uvědomuje, že spoluhráči musí podat na ledě Komety naprosto odlišný výkon.

Jaroslav Bednář
zdroj: ČTK/Taneček David

"Báli jsme se hrát s pukem," přiznal Bednář po prohře 1:3. "K sobotnímu zápasu musíme přistoupit úplně jinak. Řekli jsme si to už před pátým utkáním, ale pak jsme se báli hrát. Výkon nebyl takový jako ve druhém zápase v Brně. Chyběla agresivita," popsal faktory, proč si z Hradce odvezla Kometa možnost sobotního mečbolu.

Za klíčovou část utkání označil druhou třetinu, v níž Kometa vstřelila vítěznou branku. "Nebyla vůbec dobrá, v ní jsme úplně odešli. Odešla nám hokejovost, odešly nám nohy, nehráli jsme play-off hokej. Musíme na to rychle zapomenout," uvedl Bednář.

Problémem Mountfieldu je produktivita. V posledních třech utkáních dokázali Východočeši vstřelit jen jeden gól ze hry. "V posledním zápase to nebyla otázka brankáře Čiliaka. My jsme zase tolik šancí neměli, oni dobře bránili jako celé mužstvo. Nedokázali jsme se prosadit," řekl čtyřicetiletý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. semifinále Hradec Králové - Kometa Brno

Hradečtí se ale nevzdávají a jsou připraveni bojovat o návrat série do domácího prostředí. "Mají kvalitní hráče, kvalitní mužstvo, ale hrát se proti nim dá. Musíme být agresivní, jako jsme byli ve druhém zápase v Brně," řekl Bednář.

V pondělí tým kouče Václava Sýkory vyhrál na jihu Moravy 1:0 po samostatných nájezdech. To však byla jediná výhra Hradce na brněnském ledě od roku 2013, kdy se vrátil do nejvyšší soutěže. Zbývajících devět duelů prohrál.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články