Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Nedvěd před trenérskou premiérou: Pořád se hraje s pukem na ledě

Praha - První velká zkušenost v roli kouče stojí před Jaroslavem Nedvědem. Sedmačtyřicetiletý bývalý zadák se před novým extraligovým ročníkem připojil k realizačnímu týmu pražské Sparty, jejíž dres během kariéry dlouhodobě oblékal. Po pěti sezonách, kdy se otrkával u mládežnických výběrů, bude působit vedle ostříleného Jiřího Kalouse.

Jaroslav Nedvěd
zdroj: facebook / HC Sparta Praha

"Po skončení s hokejem jsem se vrátil do Sparty a věnoval se mládeži. Teď jsem dostal šanci a věřím, že se nám bude dařit. Pořád se hraje s pukem na ledě. I když jsem minulou sezonu trénoval šestnáctileté kluky, situace je podobná," řekl Nedvěd. "U mladších kluků je nějaký ten respekt přirozený a automatický, ale myslím, že tu jsou všechno chytří hráči, kteří ví, že jsem nepřišel týmu škodit. Věřím, že si navzájem sedneme a vyhovíme," dodal.

S výrazně zkušenějším Kalousem už si rozdělili role. "Jirka by měl mít na starosti hlavní část, taktiku a strategii celého mužstva, já bych se měl logicky více věnovat bekům a zaměřit se na koordinaci obrany, v níž jsem hrával. Jinak vše spolu konzultujeme," přiblížil Nedvěd.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta zahájila přípravu na ledě s osmi posilami

Důležitou spojkou ve vztahu trenérů a kabiny je útočník Jaroslav Hlinka, bývalý Nedvědův spoluhráč, který je o sedm let mladší než nový muž mezi extraligovými kouči. "Jarda je velkou osobností a nejlepší sparťan historie v kanadském bodování. Je důležitou součástí týmové hierarchie. Určitě s ním v této roli počítáme," ujistil Nedvěd.

Ambiciózní klub už 10 let čeká na titul. "V extralize je 14 týmů a všichni trofej chtějí. Některým klubům dovolují finanční možnosti nákupy hráčů z KHL, my bychom chtěli zapracovat mladé kluky, co jsme tady vychovali. Půjdeme si svou vlastní cestou. Titul, to je něco hodně v dáli," odmítl Nedvěd hovořit o mistrovských ambicích.

"Před sebou máme 52 zápasů v základní části, kde se bude tvořit mužstvo a parta. Pak se můžeme bavit dál. Musíme mít hlavně dobře natrénováno po fyzické stránce. Máme spoustu nových hráčů, takže to musíme vyladit, aby si k sobě dobře sedli. Srdíčko a bojovnost, to jsou další jasné podmínky, abychom byli úspěšní," uzavřel Nedvěd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články