Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nedvěd: Na týmu byla vidět obrovská chuť uspět

Zlín - Hokejový útočník Petr Nedvěd se jedním gólem a jednou asistencí podílel na výhře Liberce ve Zlíně 5:1, díky které se mohli Bílí Tygři ještě před reprezentační pauzou oklepat z pátečního domácího debaklu s Plzní 1:8. Kýžený efekt tak přinesla změna na postu kouče, z kterého byl v pátek odvolán Marian Jelínek. Toho dočasně nahradil dosavadní asistent Filip Pešán.

"Vrátili jsme se k podobnému systému, který jsme hráli v minulé sezoně. Moc času na velké změny jsme ale neměli a já si myslím, že ani nebyly nutné. Něco jsme oživili a něco změnili. Na týmu bylo vidět, že má obrovskou chuť uspět, a ve Zlíně jsme to prodali. Odehráli jsme parádních šedesát minut, fárali a vyhráli zaslouženě," neskrýval Nedvěd radost z výhry.

V úvodní třetině ustáli Bílí Tygři několik oslabení bez inkasovaného gólu. Na jeden z verdiktů zareagoval kapitán libereckého mužstva přehnaně emotivně, za což vyfasoval osobní desetiminutový trest. "Bylo to zbytečné a vyplynulo to z frustrace. Nechci se vyjadřovat k rozhodčím. Hráč Zlína upadl sám, byli jsme vyloučeni a na to já jsem zareagoval. Asi ale ne tak, jak jsem měl," zpytoval svědomí Nedvěd.

Petr Nedvěd o svém vyloučení:

"Rozhodčí respektuji a kapitánské céčko nenosím na dresu jen tak. Měli jsme diskusi, která se sudímu nelíbila, a výsledkem bylo, že jsem zbytečně na deset minut oslabil mužstvo. Byla to chyba, která ale naštěstí neovlivnila vývoj zápasu, a jsem za to rád."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec

O tom, že hokejový život je krutý především pro trenéry, zkušený hokejista nepochyboval. "Je to úděl trenérů, neboť dvacet hráčů nejde vyměnit. Vždycky odchází trenéři, i když za špatné výsledky mužstva nemohou. Hokej hrajeme na ledě my hráči a byli jsme na vině. Atmosféra v mužstvu nebyla dobrá, byli jsme pod dekou a trenérskou změnou se to napětí mírně uvolnilo. Hráči na změnu zareagovali pozitivně a odehráli jsme vynikající zápas," okomentoval ještě Jelínkův odchod čtyřicetiletý veterán.

V doposud odehraných zápasech se severočeskému týmu více daří na hřištích soupeřů než před svými diváky. "V letošní sezoně jsme většinou venku bodovali. Katastrofické zápasy odehráváme doma a na tom musíme hodně zapracovat," uvědomoval si kapitán libereckého týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články