Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nečas: Pokud takhle budeme hrát pořád, tak nejsme k poražení

Gólem a asistencí se podílel devatenáctiletý útočník Martin Nečas na vítězství Komety Brno ve druhém semifinále hokejové extraligy na ledě Plzně 4:1, díky kterému si úřadující mistr odvezl ze západu Čech vedení 2:0 na zápasy.

Martin Nečas se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Mladík, který na startu sezony okusil i NHL v dresu Caroliny, ozdobil svůj výkon i krásnou individuální akcí při gólu na 3:0. "Góly a nahrávky mě těší. Hlavní je druhý bod z Plzně. Je to pro nás výborný začátek série," radoval Nečas.

Talent českého hokeje se podílel už na titulu Komety v uplynulé sezoně. "Letos si to užívám mnohem víc. Už nejsem žádný nováček. Jsem tu o rok déle a budu tu tentokrát až do konce. Doufám, že půjdeme za titulem," uvedl Nečas.

Brněnský tým kráčí za obhajobou zatím suverénně bez jediné prohry. "Snažíme se hrát dobře z obrany. Máme čtyři vyrovnané lajny, a to je naše síla. Pokud takhle budeme hrát pořád, tak nejsme k poražení," myslí si Nečas.

Na výborně organizovaně hrající Kometu zatím nestačí ani vítěz základní části Plzeň. "Hrajeme jednoduše kolem modrých čar, to je naše taktika. Pak chodíme do přečíslení a z toho dáváme góly," poodhalil Nečas herní plán svého týmu.

"My jsme se snažili hrát pořád stejnou hru. Oni už pak začali být trochu nervózní, faulovali a to se nám vyplatilo," dodal 184 centimetrů vysoký centr, kterého často Západočeši brání pouze za cenu nedovolených zákroků.

"Je to play-off. To je normální. Hokejista na to musí být připravený. Včera jsem dostal trochu na žebra, dnes koňara, ale to bude v pohodě," uvedl střelec krásné třetí branky.

Parádně se uvolnil přes zkušeného obránce Petra Kadlece a zakončil bekhendem do odkryté branky, protože takový manévr nečekal ani gólman Miroslav Svoboda. "Kluci mi říkali, ať víc střílím. Nakonec jsem udělal stejně stahovačku a naštěstí to vyšlo," řekl Nečas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články