Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nečas o návratu: Potřebuju se zlepšovat, hrát pár minut za zápas by nemělo smysl

Martin Nečas považuje návrat do Brna na tuto sezonu za nejlepší cestu ve své další kariéře. Osmnáctiletý útočník věří, že příští rok se už v zámořské lize prosadí natrvalo a bude platným hráčem. Nečas v Brně poprvé trénoval, v pátek by měl nastoupit v extraligovém duelu proti Zlínu.

Martin Nečas během tréninku Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Musím říci, že jsem krátké působení v zámoří bral jako úspěch. Dostal jsem se do prvního týmu, odehrál premiérový zápas v NHL. Vždy jsem snil o tom, abych v této soutěži hrál. Nyní se budu snažit hrát v Kometě co nejlépe," řekl Nečas.

Na ročním návratu do Komety se domluvil s vedením Caroliny, které rovněž preferovala jeho větší vytížení v extralize. "Dostal jsem na výběr. Nebylo by pro mě nejlepší, kdybych v zápasech v zámoří odehrál pouze šest nebo sedm minut," uvedl útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Nečas po návratu poprvé trénoval s brněnskou Kometou

Do Brna se těšil. "Měl bych se zlepšovat. Když budu hrát dobře a budu mít hodně minut, tak mi to může pomoci. Chci se ukázat v co nejlepším světle a navázat na loňskou úspěšnou sezonu," řekl Nečas.

Z páteční premiéry po návratu do Brna má trochu obavy. "Pár týdnů jsem nehrál pořádný zápas. Možná proto bude můj začátek těžší. Moc se těším na fanoušky," poznamenal Nečas, který by nastoupit v první útočné řadě společně s Martinem Eratem a Martinem Zaťovičem.

O svém působení v NHL už si stihl promluvit s Eratem, který v zámořské soutěži strávil 13 sezon. "Naučil jsem se systém, jak v NHL hrát. Poznal, jak to v zámoří chodí, což je o level výše. Zažil jsem desetidenní trip, moc jsem si to užíval. Máme druhý nejmladší tým v NHL. Parta je výborná, tým perspektivní s dobrou budoucností," míní Nečas.

"Návrat do podmínek, které znám z minulé sezony, byl emotivní. Spoluhráči mě přijali dobře, s většinou z nich jsem byl v kontaktu. Chci bojovat s Kometou o nejvyšší příčky a pokusit se zopakovat loňský úspěch. Mojí prioritou je co nejvíce pomoci týmu, individuální statistiky neřeším," dodal Nečas.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články